Περιφ. Αττικής: Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού δικτύου

Περιφ. Αττικής: Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού δικτύου

1.301 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2022)

Ξεκινούν έργα αναβάθμισης και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της ορατότητας των οδηγών.

Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού δικτύου αντί 1,5 εκατ. ευρώ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ ξεκινούν έργα αναβάθμισης και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ, εντός των διοικητικών ορίων της Αττικής. Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, πριν από λίγες μέρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τι προβλέπει το νέο έργο

Ειδικότερα προβλέπονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού όπως, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση σιδηροιστών φωτισμού, βραχιόνων φωτιστικών σωμάτων, αλλά και πίλλαρς ηλεκτρικών διανομών. Τα έργα κρίνονται απαραίτητα με στόχο τη βελτίωση της ορατότητας στο οδικό δίκτυο και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Τοποθετούνται 25.000 φωτιστικά LED σε όλη την Περιφέρεια

Εν τω μεταξύ εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 25.000 τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών LED, ένα έργο προϋπολογισμού 37 εκ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν πλήρως όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και θα συμβάλλουν:

  • Στην εξοικονόμηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, σε ποσοστό που φτάνει τουλάχιστον το 65%.
  • Στην πολύ μεγάλη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού
  • Στην ελαχιστοποίηση πιθανών βλαβών άρα και στη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας