Πιθανότητες να εξοπλιστεί με ένα περιστροφικό κινητήρα ως range extender συγκεντρώνει το MX-30.

«Περιστροφική» βοήθεια στο Mazda MX-30;

1.935 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2020)

Πιθανότητες να εξοπλιστεί με ένα περιστροφικό κινητήρα ως range extender για να αυξήσει την ηλεκτρική του αυτονομία, συγκεντρώνει το νέο Mazda MX-30, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ιαπωνική μάρκα.


Η Mazda το 2020 γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής με αποτέλεσμα να κάνει πολλές αναφορές στο παρελθόν της, χωρίς φυσικά όλο αυτό να λειτουργεί εις βάρος των μελλοντικών της πλάνων. Σε αυτά, όπως ξεκαθάρισε δεν αποκλείεται να βρίσκεται και μία νέα έκδοση του αμιγούς ηλεκτρικού της SUV, του MX-30.
 
Σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφορικά με το RX-7 και την ιστορία που το ακολουθεί μαζί με τον περιστροφικό κινητήρα, αναφέρει σε ένα σημείο προς το τέλος: «Αργότερα, η εταιρεία ανέπτυξε το ηλεκτρικό πρωτότυπο Mazda2 με ένα μικρό περιστροφικό κινητήρα που χρησιμοποιήθηκε ως range extender. Ένα παρόμοιο σύστημα θα μπορούσε να βρει το δρόμο του στο Mazda MX-30, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV που φτάνει στους αντιπροσώπους φέτος».
 
Με αυτό τον τρόπο οι Ιάπωνες της Mazda αφήνουν ορθάνοιχτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις σκέψεις που έχουν για την επιστροφή του Wankel κινητήρα έστω και όχι ως αποκλειστική μονάδα παραγωγής ισχύος. Tέλος να θυμίσουμε πως το νέο MX-30 χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 143 ίππους. Το μοτέρ συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5kWh που δίνει αυτονομία κίνησης για περίπου 209 χιλιόμετρα.

NEO PROACE
NISSAN