Peugeot 2008 & Toyota C-HR: Οι πρωταθλητές των πωλήσεων
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 2008 & Toyota C-HR: Οι πρωταθλητές των πωλήσεων

5.127 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2021)

Τα κορυφαία σε πωλήσεις τον Νοέμβριο SUV της ελληνικής αγοράς αναλύονται σύντομα μέσα σε λίγες γραμμές.

Πρώτο στο σύνολο το Peugeot 2008, κορυφαίο στην λιανική το Toyota C-HR

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Νοέμβριος στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε σταθερά παρά τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην διάθεση καινούριων μοντέλων λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Από τα νέα μοντέλα που επέλεξαν οι Έλληνες δύο ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν τον 11ο μήνα του 2021, αμφότερα μάλιστα SUV. Ο λόγος για το μικρό Peugeot 2008 και το μικρομεσαίο Toyota C-HR. Σύμφωνα με τα στοιχεία το μικρό SUV της Peugeot έκλεισε το μήνα στην κορυφή των συνολικών πωλήσεων, την ίδια ώρα που το μικρομεσαίο SUV της Toyota πήρε την πρώτη θέση στις πωλήσεις λιανικής στη χώρα μας. Έτσι για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η τάση των Ελλήνων προς τα SUV, όπως φυσικά και η στροφή του κόσμου προς τα μεγαλύτερα και ακριβότερα C-SUV, κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί των επισκεπτών της 3ης ελληνικής digital Έκθεσης Αυτοκινήτου του autotriti.gr.
 

Βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό το Peugeot 2008

Το Peugeot 2008 διατίθεται από 22.000 ευρώ έχοντας μία ευρεία γκάμα κινητήρων και εκδόσεων. Συγκεκριμένα εξοπλίζεται με τον 1,2 λίτρων PureTech κινητήρα βενζίνης σε απόδοση 100, 130 και 155 ίππων και τον 1,5 λίτρων BlueHDi, σε εκδόσεις 110 ή 130 ίππων, με τις ισχυρότερες εκ των οποίων, να συνδυάζονται με το «βελούδινο» αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8, που έρχεται μετά το 6άρι χειροκίνητο το οποίο αποτελεί την επιλογή στη βάση της γκάμας. Από τη μεριά του το αμιγώς ηλεκτρικό e-2008 (από 36.900 ευρώ) εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 136 ίππων.
 

Έξι πλούσιες εκδόσεις

Έξι εξοπλιστικές εκδόσεις (Active, Active Plus, Allure, Allure Plus, GT και GT Plus) μπορεί κάποιος να βρει στο γαλλικό B-SUV. Παίρνοντας ως παράδειγμα τη μεσαία έκδοση Allure εκεί θα συναντήσει κανείς τον εξοπλισμό της βασικής Active έκδοσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Cruise control, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλώ για το σύστημα ψυχαγωγίας με Apple CarPlay / Android Auto / MirrorLink, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, ABS, ESP, Active Safety Brake με camera (αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με λειτουργία ημέρας & αναγνώριση πεζών), Distance Alert / Forward collision warning (προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης), Lane Keeping Assist (προειδοποίηση & διόρθωση σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με αναγνώριση της άκρης του δρόμου, ακόμα και χωρίς διαγράμμιση) και σύστημα αναγνώρισης και ειδοποίησης υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, προσθέτοντας ακόμα: LED φωτιστικά σώματα μπρος και πίσω, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, το σύστημα Driver Attention Alert (ενεργό σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού) & Coffee Break Alert (ειδοποίηση υπέρβασης χρόνου οδήγησης χωρίς στάση), 4 θύρες USB, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN