Peugeot 2008 Vs Kia Stonic: Τα B-SUV που πάνε «τρένο» σε πωλήσεις
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 2008 Vs Kia Stonic: Τα B-SUV που πάνε «τρένο» σε πωλήσεις

19.700 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2021)

Peugeot 2008 και Kia Stonic κυριαρχούν στην κατηγορία των μικρών SUV στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και μεγάλη διαφορά στις τιμές τους.

Τα μοντέρνα μικρά SUV διακρίνονται για την ικανότητά τους για καλύπτουν κάθε ανάγκη μιας οικογένειας, προσφέροντας υψηλά επίπεδα πρακτικότητας, αρκετούς χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και ευρεία γκάμα κινητήρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας για τις πωλήσεις αυτοκινήτων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, Peugeot 2008 και Κia Stonic είναι τα δύο B-SUV που κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία τους (το 2008 είναι πρώτο και το Stonic δεύτερο). Πάμε να δούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Πιο κομψό το 2008, πιο περιπετειώδες το Stonic

To Peugeot 2008 θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή στο πέρασμά του χάρη στην επιβλητική του παρουσία που χαρακτηρίζεται από αιχμηρές γραμμές, τους μυώδεις θόλους, τους «χαυλιόδοντες» και τις «νυχιές» σε κάθε φανάρι. Το Stonic είναι επίσης μοντέρνο και νεανικό σε εμφάνιση, είναι πιο περιπετειώδες χάρη στην μυώδη αισθητική του, ωστόσο είναι κατά κοινή ομολογία λιγότερο κομψό από τον Γάλλο αντίπαλό του.

Εσωτερικό: Δεν έχει αντίπαλο το 2008, εργονομικό το Stonic

Το 2008 διαθέτει εντυπωσιακό και στα όρια του premium εσωτερικό, με στοιχεία όπως τα άψογα φινιρισμένα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, ο (έξτρα) 3D ψηφιακός πίνακας οργάνων, οι τύπου πιάνο διακόπτες και φυσικά η έγχρωμη οθόνη αφής (στάνταρ 7 ιντσών) του συστήματος infotainment. Το Stonic, από την αντίθετη πλευρά, προβάλλει έναν νεανικό διάκοσμο με τη στάνταρ οθόνη αφής των 8 ιντσών να «γεμίζει» όμορφα το πάνω μέρος της κονσόλας. Η συναρμογή είναι στιβαρή, το φινίρισμα προσεγμένο, ωστόσο έχει γίνει εκτενής χρήση σκληρών υλικών.
Όσον αφορά στον χώρο αποσκευών, το 2008 έχει το προβάδισμα καθώς προσφέρει 434 λίτρα, ενώ το Stonic μόλις 352 λτ. Και τα δύο μοντέλα πάντως θα ικανοποιήσουν τις μεταφορικές ανάγκες μιας 4μελούς οικογένειας χωρίς παραχωρήσεις. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center