Peugeot 208 Vs Citroen C3: Hi-tech στριφτερό ή άνετο μικρό;
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 208 Vs Citroen C3: Hi-tech στριφτερό ή άνετο μικρό;

6.331 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2021)

Το Peugeot 208 και το Citroen C3 έχουν κερδίσει και με το παραπάνω το ελληνικό κοινό. Έτσι τα δύο κορυφαία μικρά γαλλικά λύνουν τις διαφορές τους σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ο νικητής του οποίου είναι βέβαιο πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες!

Γαλλικό μικρό αλλά ποιο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Είναι γεγονός πως τόσο το Peugeot 208, όσο και το Citroen C3 δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η παρουσία τους στην ελληνική αγορά άλλωστε μιλάει από μόνη της και αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα από τις συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων, με το 208 να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το C3 στην τρίτη, από την αρχή του 2021 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
 
Τα δύο γαλλικά μικρά μπαίνουν λοιπόν στο μικροσκόπιο του autotriti.gr και στις παρακάτω γραμμές αραδιάζει το καθένα τα προτερήματα του με στόχο να κυριαρχήσει έναντι του άλλου. Hi-tech στριφτερό ή άνετο μικρό; 208 ή C3; Για να δούμε...
 

Εμφάνιση: Επιβλητικό το 208, ξεχωριστό το C3

Αν και η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό και από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλάζει, σχεδιαστικά το 208 δεν μπορεί κάποιος να μην παραδεχτεί ότι είναι εντυπωσιακό σπιθαμή προς σπιθαμή, με το εμπρός μέρος να εκφράζει έντονο δυναμισμό μέσω της μεγάλης μάσκας, των «νυχιών» των LED φωτιστικών σωμάτων και των «χαυλιόδοντων» που εκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα. Οι έντονες γραμμές του καπό συνεχίζονται και στα πλαϊνά του αμαξώματος ενώ είναι εμφανής η πιο σπορ γραμμή και το «φούσκωμα» των πίσω ώμων του αμαξώματος. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα όμορφα φωτιστικά σώματα και την μαύρη φάσα που τα ενώνει να συμπληρώνουν το «φρέσκο» και επιβλητικό του προφίλ.
 
Το Citroen C3, από την άλλη είναι ίσως το αυτοκίνητο που ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλο στο δρόμο, χάρη στην διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση που δίνει στα μοντέλα της η Citroen. Το μπροστινό μέρος ξεχωρίζει από τη δεύτερη γραμμή από χρώμιο που πηγάζει από το έμβλημα της Citroen και παίρνει κατεύθυνση προς τα παραλλαγμένα κάτω, LED, φώτα, αλλά και από τη χαμηλά τοποθετημένη γρίλια. Φυσικά ξεχωριστό χαρακτηριστικό σχεδίασης είναι τα airbumps, που αδιαμφισβήτητα τραβούν την προσοχή. Το χρωματιστό περιθώριο που περιβάλλει τα φώτα ομίχλης, είναι ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει τη φρεσκάδα της σχεδίασης, ενώ τα πίσω φώτα έχουν 3D αισθητική και οι κολώνες σχέδιο που παραπέμπει στα airbumps. Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto