Peugeot 308: Old Vs New
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 308: Old Vs New

33.604 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2021)

Το 308 θέλει να αντιγράψει την επιτυχία των 208, 2008 και 3008 και να γίνει best-seller στην κατηγορία των μικρομεσαίων, έχοντας βελτιωθεί σε κάθε τομέα.

To δεύτερης γενιάς Peugeot 308 παρουσιάστηκε επίσημα το 2013 και αποτέλεσε για αρκετά χρόνια ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μικρομεσαία της αγοράς, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, προηγμένο τεχνολογικό προφίλ και πλήρη γκάμα κινητήρων. Τον προηγούμενο Μάρτιο, η Peugeot αποκάλυψε το τρίτης γενιάς 308 και με την πρώτη ματιά, φαίνεται πως κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο που, αν μη τι άλλο, θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, ιδιαίτερα εάν οι τιμές με τις οποίες θα διατεθεί στην ελληνική αφορά, είναι ανταγωνιστικές. Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως, τα τελευταία χρόνια, η Peugeot βλέπει τα αυτοκίνητα που την εκπροσωπούν στις hot κατηγορίες της αγοράς να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Συγκεκριμένα, το 2008 βρίσκεται στην πρώτη θέση των νέων ταξινομήσεων στα B-SUV και τα 208 και 3008 στρογγυλοκάθονται στην δεύτερη θέση στην κατηγορία τους. Θα μπορέσει το νέο 308 να σημειώσει παρόμοια επιτυχία; Πάμε να δούμε τους τομείς στους οποίους έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »



Σχεδίαση: Πιο ελκυστικό από ποτέ, πιο σπορτίφ και μεγαλύτερο

Το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 είναι πιο μοντέρνο σχεδιαστικά και οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν πως είναι πολύ πιο ελκυστικό σε σχέση με πριν. Το αυτοκίνητο είναι φανερό πως έχει στοιχεία από το 208 και το μεγαλύτερο 508, όπως για παράδειγμα τα μακριά LED φώτα ημέρας που θυμίζουν τους κυνόδοντες λιονταριού, την ανασχεδιασμένη γρίλια και τις νυχιές στο πίσω μέρος που τονίζονται ακόμα περισσότερο από μία μαύρη γυαλιστερή φάσα που απλώνεται από τη μία άκρη στην άλλη.

Όπως με σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν τη μετάβαση στην επόμενη γενιά, το 308 είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Συγκεκριμένα το μοντέλο είναι 11 εκατοστά πιο μακρύ από το προηγούμενο (4,36 μέτρα), με το μεταξόνιό του να επεκτείνεται κατά 55 χιλιοστά φτάνοντας τα 2.675 χιλιοστά. Η χαμηλότερη γραμμή οροφής έχει φέρει το ύψος του στα 1,44 μέτρα, ενώ βοήθησε τη γαλλική μάρκα να του προσφέρει συντελεστή οπισθέλκουσας στα 0,28 cd. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center