Peugeot: Θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά από το 2030!

Peugeot: Θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά από το 2030!

1.697 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2021)

Η Peugeot, από το 2030 και έπειτα, θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά στην Ευρώπη αλλά στις υπόλοιπες αγορές η μάρκα θα συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 η Peugeot

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H μια εταιρεία μετά την άλλη ανακοινώνουν τα σχέδιά τους για την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκινητικότητας και τώρα είναι σειρά της Peugeot να κάνει το ίδιο. Σύμφωνα λοιπόν με την φίρμα, η Peugeot, από το 2030 και μετά, θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ηλεκτρικά στην Ευρώπη - Με θερμικούς κινητήρες οι άλλες αγορές

Η Linda Jackson, CEO της Peugeot, σε συνέντευξη που έδωσε στην Automotive News, δήλωσε πως η γαλλική μάρκα θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη από το 2030, στις άλλες αγορές όμως θα συνεχίσει να προσφέρει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. «Tην ώρα που κάνουμε τη μετάβαση στις νέες πλατφόρμες, STLA Small, Medium και Large, από το 2030 στην Ευρώπη, όλα τα μοντέλα μας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Οι πελάτες μας εκτός Ευρώπης θα συνεχίσουν ωστόσο να έχουν επιλογές με κινητήρες εσωτερικής καύσης» σχολίασε η Jackson.

Κάνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά ο όμιλος Stellantis

H Peugeot δεν είναι η πρώτη φίρμα του ομίλου Stellantis που ανακοινώνει πως θα τερματίσει την κατασκευή αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες. Ήδη η DS έχει ανακοινώσει πως θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά από το 2026, η Alfa Romeo θα κάνει το ίδιο από το 2027 και η Opel από το 2028.

Έρχονται τα αμιγώς ηλεκτρικά 308 και 3008

Το επόμενη βήμα της Peugeot είναι να λανσάρει το 2023 την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου 308, ενώ με τη νέα γενιά του 3008 να είναι προ των πυλών, θεωρείται σίγουρο πως το γαλλικό μικρομεσαίο θα λάβει και ηλεκτρική έκδοση. Θυμίζουμε πως αυτή την στιγμή, η γκάμα ηλεκτρικών της Peugeot θα αποτελείται από τα 208 και 2008.

Ιστορικής σημασίας εξέλιξη!
- Ηλεκτρικά στην Ευρώπη - Με θερμικούς κινητήρες οι άλλες αγορές
- Έρχονται τα αμιγώς ηλεκτρικά 308 και 3008
- Κάνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά ο όμιλος Stellantis
Έχει μείνει τελικά κάποια ελπίδα για τους κινητήρες βενζίνης/diesel;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw