Εσείς θα αφήσετε τα γερμανικά στην άκρη για χάρη ενός γαλλικού μοντέλου;

Peugeot εναντίον VW & Audi στα μεσαία;

15.683 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2018)

Εσείς είστε διατεθειμένοι να αγοράσετε γαλλικό αντί για γερμανικό μεσαίο; Πως η Peugeot μπαίνει «σφήνα» στα γερμανικά λημέρια;

Εσείς θα αφήσετε τα γερμανικά στην άκρη για χάρη ενός γαλλικού μοντέλου; Η απάντηση πιθανώς να είναι εύκολη όταν μιλάμε για μίνι ή μικρά, ή ακόμη και για SUV. Τι γίνεται όταν μιλάμε για μεσαίο;

Η επιτυχία ανοίγει την όρεξη φαίνεται, και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να τα βάλουν με τους Γερμανούς σε όλα τα μέτωπα. Με την Peugeot να σαρώνει τα βραβεία και τις πωλήσεις με τη νέα της γκάμα SUV με αιχμή του δόρατος το 3008, θα περίμενε κανείς πως οι Γάλλοι θα έκοβαν φόρα και θα επικεντρώνονταν τώρα στις κατηγορίες που έχουν κατακτήσει. Όμως αυτό δεν ισχύει.

Η ολική επαναφορά της Peugeot τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει την όρεξη στους Γάλλους που βρίσκουν τον γερμανικό ανταγωνισμό μάλλον στα «κάτω» του. Έτσι με μία κίνηση εξαγόρασαν την Opel, ενώ χτυπάνε τον όμιλο VW στα ίσια και με πολύ δύναμη.

Έτσι το νέο 508, βάζει πλώρη για Γερμανία με ότι έχει και δεν έχει. Οι Γάλλοι στην παρουσίαση και το δελτίο τύπου συγκρίνουν το νέο τους μεσαίο μοντέλο αποκλειστικά και μόνο με το Audi A5 Sportback και το VW Arteon.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο μοντέλα από τον ίδιο όμιλο, έχουν και πολλά κοινά. Τα κουπέ χαρακτηριστικά, με το πολύ λοξό πίσω παρμπρίζ, τις πόρτες χωρίς πλαίσια, την τραβηγμένη πίσω βάση του εμπρός παρμπρίζ (για να μεγαλώσει η μούρη και να δείχνει λιγότερο προσθιοκίνητο).

Το νέο 508 δεν θα το πει κανείς αδιάφορο. Είναι όμορφο, πολύ καλά σχεδιασμένο, ειδικά στο πίσω μέρος του και στο εσωτερικό. Το εμπρός λίγο προβλέψιμο, αλλά κομψό και εντυπωσιακό. Και αν απέναντι σε αυτά βάλεις το Arteon, τότε η Peugeot δεν πάει άσχημα. Τα γονίδια των δύο μοντέλων είναι εξίσου «μαζικά» οπότε η διαφορές είναι στα σημεία.

Η Peugeot έχει ξεκαθαρίσει εξάλλου ότι δεν θέλει να γίνει premium. Θέλει εκείνο το κομμάτι της αγοράς στο άνω άκρο του mainstream, εκεί που ψωνίζουν οι πολλοί που θέλουν ποιότητα, στυλ και σχέση τιμής αξίας. Εξάλλου ο όμιλος έχει την DS να φέρει το λάβαρο του premium.

Τότε τι συγκρίνονται με το Α5 Sportback; Μα ακριβώς γιατί θέλουν να φωνάξουν πόσο κοντά, δίπλα ή και μπροστά από τον premium ανταγωνισμό μπορούν να βρεθούν.

Εσείς όμως θα αφήνατε ένα γερμανικό μεσαίο για να πάρετε ένα γαλλικό; Είστε έτοιμοι να προτιμήσετε ένα μεσαίο Peugeot από ένα μεσαίο Audi ή έστω VW; Αν το κάνατε στις άλλες κατηγορίες, γιατί όχι και στα μεσαία; Τι λέτε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center