Πήγε να αγοράσει την Alfa Romeo η VW!

4.579 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2021)

Ακόμα μία προσπάθεια για να εξαγοράσει την Alfa Romeo πραγματοποίησε στο παρελθόν ο Όμιλος Volkswagen, ωστόσο το όνειρο των Γερμανών αποδείχτηκε ξανά... άπιαστο!

Παίρνοντας τα πράγματα από πολύ πιο πίσω, το 2011, ο τότε Πρόεδρος της VW Ferdinand Piech σε μία προσπάθεια που έκανε για να αγοράσει την Alfa Romeo είχε πει πως η ιταλική μάρκα θα ευδοκιμήσει κάτω από την ομπρέλα της Volkswagen, τετραπλασιάζοντας τις πωλήσεις της. Μάλιστα ο γερμανικός όμιλος είχε προτείνει η Alfa Romeo να λάβει κινητήρες Porsche, αν φυσικά αποκτούσε τις τύχες της μάρκας. Ωστόσο η αντίδραση των ανθρώπων της FCA ήταν άμεση λέγοντας πως: «Κλείσαμε στα μούτρα των ανθρώπων της VW την πόρτα και τώρα προσπαθούν να μπουν από το παράθυρο».

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σήμερα όμως έγινε γνωστό πως αυτή δεν ήταν η μόνη προσπάθεια της VW να αγοράσει την Alfa Romeo, καθώς όπως αναφέρουν ξένα Μέσα, το VW Group επιχείρησε να πάρει ξανά την Alfa Romeo τον Ιούνιο του 2018 για να εκπληρώσει το μακροχρόνιο όνειρό του. Υπογραμμίζεται μάλιστα πως πριν από περίπου τρία χρόνια ο επικεφαλής της VW, Herbert Diess συνομίλησε με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley και τον ρώτησε εάν η FCA θα συμφωνούσε να πουλήσει την Alfa Romeo. Η απάντηση ήταν για μία ακόμα φορά αρνητική.
 
Πλέον με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει, αφού η FCA είναι μέρος της Stellantis, το πιθανότερο είναι ο έρωτας της VW για την εμβληματική ιταλική μάρκα να παραμείνει ανεκπλήρωτος. Θυμίζουμε πως για τα επόμενα δέκα χρόνια η Stellantis θα επενδύσει σε όλες τις μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη της!   
 
Πιστεύετε ότι θα ήταν προτιμότερο για την Alfa Romeo να έχει εξαγοραστεί από τη VW;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
OPEL