4 φωτογραφίες »

Το πρωτότυπο της EQE.

Πήρε τα ονόματα των AMG EQE η Mercedes

1.761 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2020)

Η Mercedes δεν προετοιμάζεται μόνο προκειμένου να κατασκευάσει τα συμβατικά ηλεκτρικά μοντέλα της αλλά και τις ισχυρές AMG εκδόσεις αυτών. Για αυτό το λόγο η γερμανική φίρμα προχώρησε στην κατοχύρωση μιας σειράς ονομάτων αναφορικά με την επερχόμενη EQE.


Οι αιτήσεις της Mercedes.

Οι αιτήσεις της Mercedes.


Η Mercedes δεν έχει κρύψει την ηλεκτρική αντεπίθεση που ετοιμάζει με ένα πλήθος νέων μοντέλων τα οποία θα ξεκινήσουν να καταφτάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε βάθος χρόνου θα πολλαπλασιάζονται. Ένα από αυτά είναι η ηλεκτρική εκδοχή της E-Class, η οποία θα λάβει την ονομασία EQE.
 
 Οι πρόσφατες όμως καταχωρίσεις της γερμανικής μάρκας στην υπηρεσία κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων αποκαλύπτουν ότι λαμβάνει ήδη τις απαραίτητες νομικές προφυλάξεις για να εξασφαλίσει ορισμένα ονόματα που έχει ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα επόμενα χρόνια. Ποια είναι αυτά; Τα «EQE 43», «EQE 53» και «EQE 63» τα οποία αποδεικνύουν ότι το ηλεκτρικό σεντάν θα αποκτήσει AMG εκδόσεις αλλά με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όπως βλέπετε στις εικόνες, οι αιτήσεις κατατέθηκαν την περασμένη Δευτέρα (23/11).
 
Θυμίζουμε πως κατά το παρελθόν έχει γίνει γνωστό πως τα σχέδια της Mercedes για την ηλεκτροδότηση των μοντέλων επιδόσεων AMG θα ξεκινήσουν το 2021, ενώ η εταιρεία είχε υπογραμμίσει ότι η υπερ-πολυτελή γκάμα των αυτοκινήτων Maybach θα διπλασιαστεί σε μέγεθος. Παράλληλα είχε γνωστοποιήσει πως οι τρεις υπο-μάρκες (AMG, Maybach και G) θα γίνουν ηλεκτρικές!
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στα πλάνα της υπάρχει μια νέα ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων για compact και μεσαίου μεγέθους μοντέλα που ονομάζεται MMA, θα τεθεί σε παραγωγή το 2025.

peugeot
skoda