4 φωτογραφίες »

Το PAL-V Liberty μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί νόμιμα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πήρε την πρώτη άδεια το ιπτάμενο αυτοκίνητο (+vid)

3.542 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2020)

Το PAL-V Liberty, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο, έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση για χρήση στο δρόμο και μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί νόμιμα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.


Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις αυστηρές ευρωπαϊκές δοκιμές που απαιτούνταν και πλέον το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι σε θέση να λάβει μία πινακίδα κυκλοφορίας και να κινηθεί στους δημόσιους δρόμους. Μεταξύ των δοκιμών που πέρασε το PAL-V Liberty κάποιες από αυτές αφορούσαν την κίνηση με υψηλή ταχύτητα, τα φρένα, την ηχορύπανση και φυσικά τις εκπομπές ρύπων.
 
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως το ιδιαίτερο αυτό όχημα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση πιστοποίησης για πτήσεις. Από το 2015, ο σχεδιασμός του PAL-V Liberty υποβάλλεται σε ελέγχους πιστοποίησης για πτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με την ολοκλήρωση να αναμένεται το 2022.
 
Προτού πραγματοποιηθούν οι τελευταίες 150 ώρες δοκιμών πτήσης, πρέπει να ολοκληρωθούν περισσότερες από 1.200 αναφορές δοκιμών. Μετά από αυτό, η εταιρεία θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις παραδόσεις σε πελάτες. Ωστόσο, για τους επόμενους μήνες, το Liberty θα υποβληθεί σε δοκιμές αντοχής σε δημόσιους δρόμους σε όλη την Ευρώπη.
 

Toyota
moto