Πιο hi-tech και με ήπια υβριδικό boost η ανανεωμένη Mercedes A-Class
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πιο hi-tech και με ήπια υβριδικό boost η ανανεωμένη Mercedes A-Class

39.752 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2022)

Η Mercedes προχώρησε στην ανανέωση της A-Class. Το δημοφιλές μοντέλο έχει μικρές αλλαγές σε εμφάνιση και στην τελευταία γενιά του συστήματος MBUX, ενώ συνεχίζει να είναι διαθέσιμο σε σεντάν και hatchback.

Μικρές αλλαγές εξωτερικά

Πρεμιέρα έκανε η ανανεωμένη Mercedes A-Class, με τη γερμανική φίρμα να φέρνει μαζί της και το φρεσκάρισμα των ισχυρών AMG εκδόσεων. Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, οι αλλαγές που έγιναν στην A-Class είναι αρκετά διακριτικές. Αυτές περιλαμβάνουν μία ανανεωμένη μάσκα, νέους προβολείς που μπορούν να επιλεχθούν με LED τεχνολογία, τέσσερα νέα σχέδια τροχών και στάνταρ πίσω φώτα LED.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τελευταία γενιά του MBUX και περισσότερος εξοπλισμός

Οι αλλαγές στην καμπίνα είναι εξίσου διακριτικές, αλλά σίγουρα θα εκτιμηθούν από τους αγοραστές. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και μια οθόνη αφής για το infotainment μεγέθους 10,25 ιντσών διατίθενται στάνταρ, αλλά προαιρετικά προσφέρονται δύο οθόνες 10,25 ιντσών. Το τιμόνι είναι επίσης ανασχεδιασμένο και φέρει επίπεδη βάση, η κεντρική κονσόλα δεν φιλοξενεί περιστροφικό επιλογέα για το σύστημα σύστημα MBUX, το οποίο με τη σειρά του έρχεται πιο προηγμένο από ποτέ. Μιλώντας για αυτό, πλέον ενσωματώνει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (κάτι που βλέπουμε π.χ. σε... S-Class), μία πρόσθετη θύρα USB-C και βελτιώσεις στο βοηθό Hey Mercedes που λειτουργεί με φωνητικές εντολές.
 
Το πακέτο συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας του οδηγού έχει επίσης βελτιωθεί, ενώ ένα νέο Parking Package υποστηρίζει διαμήκη στάθμευση και οπτική 360 μοιρών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes έχει αναβαθμίσει και το βασικό εξοπλισμό της A-Class, καθώς έρχεται στάνταρ με κάμερα οπισθοπορείας, τιμόνι καλυμμένο από δέρμα Nappa και θύρες USB, ενώ πλουσιότερες σε εξοπλισμό είναι και οι υπόλοιπες εκδόσεις.

Ήπια υβριδικές όλες οι εκδόσεις βενζίνης με boost 14 ίππων

Η Mercedes έχει επίσης εξοπλίσει όλα τα μοντέλα βενζίνης με ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία προστίθενται 14 άλογα επιπλέον ισχύ ως boost. Την ίδια στιγμή στην plug-in υβριδική έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει επιπλέον 7 ίππους, ανεβάζοντας τη συνολική του ισχύ στα 109 άλογα, ενώ 163 προσφέρει ο βενζινοκινητήρας. Οι εκδόσεις που θα προσφέρεται η ανανεωμένη A-Class θα είναι οι A 250 e (Plug-in), A 180, A 200, A 220 4Matic, A 250 4Matic, A 180d, A 200 d και A 220 d.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
test center