Έως το 2023 θα συνεχίσει η συνεργασία της Pirelli με τη Formula 1.

Με αυτή τη συμφωνία η παρουσία της Pirelli επιμηκύνεται στα 13 χρόνια συνολικά.

Pirelli και Formula 1 μαζί έως το 2023

2.262 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2018)

Η Pirelli παραμένει αποκλειστικός συνεργάτης ελαστικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 για άλλα 4 χρόνια καθώς ανανέωσε το υπάρχον συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2019, από το 2020 έως το 2023.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Η FOM και η Pirelli συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν στο σπορ και επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να δουλέψουν μαζί για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2021, οι οποίοι εκτός άλλων, προβλέπουν ελαστικά 18 ιντσών. Υπογραμμίζουμε πως, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας η δημοφιλής μάρκα ελαστικών επιμηκύνει την παρουσία της για συνολικά 13 χρόνια στη σύγχρονη εποχή της F1, ενώ ήταν παρούσα και το 1950 στο ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

«Η Pirelli είναι σημαντικός και αξιόλογος συνεργάτης της Formula 1 από το 2011. Είναι ηγέτες στην καινοτόμο τεχνολογία, πρόκειται για μια μάρκα κύρους, παγκόσμιο ηγέτη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συνέχιση της συνεργασίας μας αποτελεί απόδειξη της επιθυμίας μας να εξελίξουμε τη F1 περαιτέρω, με τους καλύτερους που υπάρχουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυρώσαμε αυτή τη συμφωνία η οποία εγγυάται ένα σταθερό μέλλον για ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα, της Formula 1» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Chase Carey, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Formula 1.
 
 
Ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA δήλωσε «Είμαι χαρούμενος που η Pirelli επιλέχθηκε ακόμη μια φορά ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών στο FIA Formula 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό επιτρέπει σε όλους μας να αξιοποιήσουμε τη γνώση που κερδίσαμε από το 2011. Ξέρουμε πόσο δύσκολος και κρίσιμος είναι ο ρόλος του προμηθευτή ελαστικών ειδικά στη Formula 1».
 
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Marco Tronchetti Provera, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pirelli, χαρακτήρισε τη Formula 1 ως το τέλειο περιβάλλον για την εταιρεία, που πάντα θεωρούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως πεδίο για την καλύτερη τεχνολογική έρευνα και εργαστηριακή βελτίωση. Μάλιστα, η Formula 1 αποτελεί το καλύτερο πεδίο για την εξέλιξη των ελαστικών παραγωγής Ultra High Performance, σύμφωνα με τον ίδιο, που τοποθετούνται στα πιο ποθητά και ακριβά οχήματα του κόσμου εγγυώμενα τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας.

ELASTIKA 2024
OPEL