Πλησιάζει το τέλος της Datsun;

15.790 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2019)

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν το κλείσιμο του κύκλου ζωής της Datsun σε μια προσπάθεια επαναφοράς της Nissan στην κανονικότητα μετά την κρίση με τον Κάρλος Γκον.

Δείτε ΕΔΩ το θέμα και σε μορφή περιοδικού!
Οι πιθανότητες κλεισίματος της Datsun, θυγατρικής εταιρείας της Nissan που δραστηριοποιείται σε αγορές της Ανατολής, επικρατούν ολοένα και περισσότερο σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News που επικαλείται πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας. Μαζί με τη Datsun αναμένεται να κλείσουν και κάποια εργοστάσια τα οποία παράγουν μοντέλα της υπομπράντας της Nissan, προκειμένου η τελευταία να μπει ξανά σε τροχιά αειφορίας μετά τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπο το ιαπωνικό στρατόπεδο λόγω της σύλληψης του πρώην CEO της συμμαχίας Renault-Nissan, Κάρλος Γκον.

Επιπρόσθετα, στον πυρήνα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας τρέχει ήδη ένα σχέδιο με σκοπό την αποκατάσταση της αποδοτικότητας και την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παύση παραγωγής των ζημιογόνων εκδόσεων για κάποια μοντέλα, όπως το Pick-Up, Titan, που προσφέρεται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός αυτού μία από τις πηγές ανέφερε πως εξετάζεται το σενάριο μείωσης της παραγωγικής δυνατότητας των εργοστασίων που βρίσκονται εκτός της Κίνας στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο πάνω σε αυτό.

Φυσικά, όλα αυτά δεν δείχνουν να επηρεάζουν σε κανένα βαθμό την ευρωπαϊκή πορεία της μάρκας, πόσο μάλλον την ελληνική, εκεί όπου το Qashqai παραμένει ο βασιλιάς των SUV έχοντας τα πρωτεία με περισσότερα από 2.700 αυτοκίνητα εντός του 2019, ενώ λίγο πιο πίσω στην συνολική κατάταξη ακολουθεί το Micra με περισσότερα από 1.800 αυτοκίνητα.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως παλαιότερα η Datsun χάρισε στην παγκόσμια αυτοκίνηση «πολεμικές» κατασκευές όπως την Fairlady ή κατά κόσμον 280Z, τo 240K GT ή αλλιώς Nissan Skyline C110 με κωδική ονομασία Kenmeri, αλλά και το Pick-Up μοντέλο που βλέπεται στη φωτογραφία και σίγουρα κάτι θα σας θυμίζει...

FORD E-TRANSIT
NISSAN