Πλησιάζει το τέλος του C4 Cactus

4.788 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του σε βρετανικό Μέσο το αφεντικό παραγωγής της Citroen, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως βρίσκεται στα σκαριά ένα νέο μοντέλο-αντικαταστάτης του γαλλικού μικρομεσαίου.

Το Citroen C4 Cactus λανσαρίστηκε το 2014 κάνοντας τη δική του επανάσταση όσον αφορά στο ντιζάιν με τα airbumps και τα ρετρό στοιχεία στην καμπίνα, όμως αργότερα, στα τέλη του 2017, «έπεσαν οι τόνοι» μετά από ένα εκτεταμένο ρετούς που το έκανε πιο συμβατικό στο μάτι. Εκτός αυτού, ο «Κάκτος» μεταπήδησε από την κατηγορία των Crossover σε εκείνη των μικρομεσαίων, παίρνοντας τη θέση του «αδελφού» C4 το οποίο συνάντησε την πόρτα της εξόδου από τη γκάμα. Αυτό λέγεται από αρκετούς πως ήταν το ατόπημα της μάρκας, δηλαδή που αφαίρεσε αυτό το «κάτι» που έκανε το C4 Cactus να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της κλάσης, αν και το εφοδιάσε με τα νεότερα τεχνολογικά καλούδια που εστίαζαν στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, έχοντας πάντα ψηλά φυσικά τη «σημαία» της άνεσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου παραγωγής της γαλλικής φίρμας, Xavier Peugeot, οι άνθρωποι της εργάζονται ήδη για την εξέλιξη του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το C4 Cactus, το οποίο είναι δεδομένο πως θα χάσει το προσωνύμιο Cactus. Ο Γάλλος δεν απέκλεισε το γεγονός επιστροφής της εν λόγω ονομασίας στο μέλλον, ενώ είπε πως δεν ξέρει το ακριβές όνομα του νέου μοντέλου. Παρόλα αυτά αφέθηκαν αιχμές για ένα νέο επίθημα (σ.σ. όπως είναι το Aircross) για κάποια από τα μη SUV μοντέλα της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά στο ντιζάιν του μελλοντικού μοντέλου, το αφεντικό παραγωγής της Citroen επιβεβαίωσε πως θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και σχεδιαστικά στοιχεία που θα δημιουργούν πόλωση, ούτως ώστε όταν το δει το κοινό να πει «τι δημιούργησαν πάλι;», τονίζοντας ότι τα Citroen δεν ήταν ποτέ «κοινά» αυτοκίνητα.

Τέλος, αναφορικά με το λανσάρισμα του επερχόμενου αντικαταστάτη του «Κάκτου» δεν αναμένεται πριν το 2021.

NEO TRANSPORTER
test center