Ποια είναι η γνώμη των Ελλήνων για το Ράλλυ Ακρόπολις;

3.519 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει και πάλι στο καλεντάρι του WRC και μαζί με αυτό η Ελλάδα επιστρέφει στη διοργάνωση μεγάλων αυτοκινητιστικών γεγονότων. Πως όμως αισθάνονται οι Έλληνες για αυτό; Θεωρούν σημαντική την επιστροφή του ιστορικού Ράλλυ; Έρευνα απαντά σε αυτά και ακόμα περισσότερα ζητήματα.


Το «θρυλικό» Ράλλυ Ακρόπολις θα λάβει και πάλι «σάρκα και οστά» σε λίγους μήνες από σήμερα, καθώς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021. Στο πλαίσιο της επιστροφής του στην κοινωνική και αθλητική ζωή της Ελλάδας, η Prorata, για λογαριασμού του Star Κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποίησε έρευνα κοινής γνώμης. Το περιεχόμενο της έρευνας αφορά στην άποψη του γενικού πληθυσμού αλλά και των φίλων του Ράλλυ Ακρόπολις σχετικά με την έδρα και την φιλοξενία του αγώνα, ωστόσο οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν και σε άλλες πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
 
Η κοινή γνώμη θεωρεί ότι το γεγονός πως το Ράλλυ Ακρόπολις μπήκε ξανά στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι πολύ ή αρκετά σημαντικό: για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε ποσοστό 83%, για την ανάδειξη της ικανότητας της χώρας να φιλοξενεί διεθνή γεγονότα σε ποσοστό 78% και για την οικονομική ενίσχυση της χώρας σε ποσοστό 57%.
 
Η Λαμία και το Λουτράκι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του Ακρόπολις και η έρευνα έθιξε και αυτό το θέμα. Αρχικά στο ερώτημα: «Σε ποια Περιφέρεια πιστεύετε ότι μπορεί να στεριώσει για πολλά χρόνια το Ράλλυ Ακρόπολις;» το 56% απαντάει στην Στερεά Ελλάδα, ενώ το 26% στην Πελοπόννησο. Στη συνέχεια στο ερώτημα σε ποια πόλη (Λαμία ή Λουτράκι) θα θέλατε να γίνει ο αγώνας, το 28% δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει στη Λαμία, το 26% στο Λουτράκι και το 43% λέει πως δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει.
 
Στο ίδιο ερώτημα, η έρευνα αναφέρει πως όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις επιθυμούν να γίνει ο αγώνας στη Λαμία σε ποσοστό 54%, με ένα 30% να λέει στο Λουτράκι, ενώ μόλις 15% δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει ο αγώνας. Παράλληλα η ειδική διαδρομή της Παύλιανης ανακηρύσσεται σαν η καλύτερη διαδρομή τόσο από τον γενικό πληθυσμό με ποσοστό 21%, όσο και από τους «φίλους» του αγώνα με ποσοστό 25%. Ψηλά είναι ωστόσο οι Άγιοι Θεόδωροι, η Κινέττα, η Κλένια-Μυκήνες και οι Βωξίτες.
 
Κλείνοντας, στην απλή ερώτηση «Γνωρίζετε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στις 9-12 Σεπτεμβρίου κι ότι η εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης;» το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν «ναι», ενώ ένα 20% δεν το γνώριζε!

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto