Ποιο Yaris να διαλέξω;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποιο Yaris να διαλέξω;

47.184 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2017)

Ευχάριστος πονοκέφαλος. Το τυπικό ποδοσφαιρικό κλισέ των προπονητών, ισχύει και στην επιλογή για την κατάλληλη έκδοση του απόλυτου best seller της ελληνικής αγοράς, του Toyota Yaris.

Για μια ακόμη χρονιά το Toyota Yaris οδεύει προς την κορυφή των πωλήσεων της ελληνικής  αγοράς. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο η εμπορική επιτυχία του Yaris οφείλεται στο συνδυασμό compact διαστάσεων, υψηλής τεχνολογίας και μοντέρνου design με ευρυχωρία/πρακτικότητα μεγαλύτερων και ακριβότερων μοντέλων. Σαν αποτέλεσμα έρχεται η επιλογή του ακόμη και για πρώτο αυτοκίνητο μιας μικρής οικογένειας. Αυτή ακριβώς η ολοκληρωμένη του προσωπικότητα συνοδεύεται από πολλαπλές επιλογές κινητήρα και πακέτων εξοπλισμού. Με παρακάτω παράθεση τόσο των εξοπλιστικών του εκδόσεων, όσο και των κινητήρων, το Auto Τρίτη στοχεύει να κάνει πιο εύκολη και πιο σωστή την τελική επιλογή για την κατάλληλη έκδοση του απόλυτου ελληνικού best seller: Από το 1.000άρι βενζινοκίνητο μέχρι το 1.500άρι υβριδικό και από την προσιτή έκδοση Cool μέχρι την εντυπωσιακή Bi Tone εκδοχή με πλούσιο εξοπλισμό και διχρωμία οροφής ή την υπερπλούσια έκδοση Chic. Nα λοιπόν ο πονοκέφαλος: Ποιο Yaris είναι το καταλληλότερο για τις ανάγκες σας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μόνο 5θυρο από 11.450 ευρώ, με 3 κινητήρες και με 8 εκδόσεις εξοπλισμού 
Οι τιμές του Toyota Yaris ξεκινούν από τα 11.450 ευρώ για το βενζινοκίνητο 1,0 VVT-i  των 69 ίππων, τα 12.550 ευρώ για το επίσης βενζινοκίνητο 1,5 dual VVT-Ie των 111 ίππων, τα 15.650 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1,4 D-4D κινητήρα των 90 ίππων και τα 15.740 ευρώ για το high-tech υβριδικό HSD. Στις παραπάνω τιμές, βέβαια περιλαμβάνεται όφελος από έκπτωση 550 ευρώ για τις συμβατικές εκδόσεις και 950 ευρώ για την υβριδική έκδοση HSD. 

Από Cool μέχρι… Chic
Όσον αφορά στις εξοπλιστικές του εκδόσεις, το Toyota Yaris έρχεται με 8 πακέτα εξοπλισμού: Το βασικό Cool, που αφορά μόνο την έκδοση με τον 1,0 VVTi κινητήρα, την Live για τις εκδόσεις κινητήρα 1,0 VVTi, 1,4 D-4D και 1,5 dual VVT-iE, τη μεσαία Active για όλες τις εκδόσεις κινητήρα, την Active Plus και την πλούσια Style για το HSD και το 1,5 dual VVT-iE, καθώς και την πολύ πλούσια Chic για το HSD. Να σημειωθεί πως για το υβριδικό και το 1,5 dual VVT-iΕ προσφέρεται η έκδοση Bi-Tone με πλούσιο εξοπλισμό και διχρωμία με μαύρη την οροφή. Τέλος να σημειωθεί πως εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο με 5 ή 6 σχέσεις ανάλογα με την έκδοση, για τον κινητήρα 1,5 dual VVT-Ie προσφέρεται και αυτόματο κιβώτιο Multidrive S με συνεχώς μεταβαλλόμενη τελική σχέση μετάδοσης (CVT) σε εκδόσεις εξοπλισμού Active και Αctive Plus. To υβριδικό HSD προσφέρεται αποκλειστικά με το σοφιστικέ κιβώτιο e-CVT. 

Tι προσφέρει κάθε εξοπλιστική έκδοση;
Πρέπει να τονιστεί πως το Toyota Yaris διαθέτει στάνταρ σε όλες του τις εκδόσεις 7 αερόσακους και το πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense. To τελευταίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ESP, Traction Control, αυτόματη λειτουργία προβολέων/υαλοκαθαριστήρων και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα. Από εκεί και πέρα φυσικά, οι διαφορές των εκδόσεων εντοπίζονται στον εξοπλισμό άνεσης και στην επιλογή αισθητικών λεπτομερειών στην καμπίνα και το αμάξωμα.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό άνεσης, το Yaris έρχεται από τη βασική του έκδοση Cool με ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς θερμαινόμενους καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ραδιοCD με 6 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB, φώτα ημέρας, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, ρύθμιση τιμονιού μέσα-έξω και πάνω-κάτω, κάθισμα οδηγού με ρύθμιση ύψους. Μονόχρωμη οθόνη πληροφοριών LCD και ατσάλινες ζάντες 14 ιντσών. Στην Live προστίθενται κυρίως ζάντες 15 ιντσών, ρεζέρβα ανάγκης και πίσω δισκόφρενα. 

Η μεσαία έκδοση Active παρέχει επιπλέον της Live δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, επένδυση περιγράμματος οθόνης αφής, εσωτερικές χειρολαβές και περίγραμμα κεντρικών αεραγωγών σε σατινέ χρώμιο, ένθεση χρωμίου στους πλευρικούς αεραγωγούς, καθρέφτη συνοδηγού, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, διζωνικό κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη πληροφοριών TFT 4,2 ιντσών, multimedia Toyota Touch με οθόνη αφής 7ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, κάλυμμα εμπρός προβολέων ομίχλης σε χρώμα piano black και εμπρός φώτα τύπου Projector. 

Στην Active Plus προστίθεται δερμάτινο χειρόφρενο, ηχομονωτικό παρμπρίζ, ντουλαπάκι συνοδηγού με ψύξη, LED οδηγοί εμπρός και πίσω φώτων, φιμέ πίσω τζάμια, LED πίσω φώτα και ημέρας και cruise control. Η πλούσια έκδοση Style ξεχωρίζει χάρη στην μπροστινή κυψελωτή μάσκα, το σύστημα έξυπνης εκκίνησης (smart start), τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, τους εμπρός προβολείς ομίχλης με περίγραμμα σε piano black και την πίσω αεροτομή. Η έκδοση Bi-Tone πέρα από το προφανές, που είναι η διχρωμία του αμαξώματος με μαύρη οροφή, προσφέρει μπλε ραφές στις επενδύσεις και πολλές λεπτομέρειες σε piano black.   

Όνομα και πράγμα είναι η έκδοση Chic, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επένδυση ουρανού σε μαύρο χρώμα, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη, υποβραχιόνιο καθίσματος οδηγού, φωτισμό σκιαδίων οδηγού/συνοδηγού, θήκη αποθήκευσης στην πλάτη του συνοδηγού, 10κτινές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πλαϊνά διακοσμητικά χρωμίου. 

Χρώματα
Η χρωματική παλέτα του Yaris διαθέτει 9 συνολικά χρώματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται 2 μη μεταλλικά (λευκό με χρέωση 170 ¤ και κόκκινο), 5 μεταλλικά με χρέωση 460 ευρώ (γκρι, μπλε, μαύρο, χάλκινο, ασημί), καθώς και 2 περλέ με χρέωση 610 ευρώ (λευκό και κόκκινο). Για τις εκδόσεις Bi-Tone με τη μαύρη οροφή τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα είναι τα μεταλλικά μπλε, χάλκινο, κόκκινο και το περλέ λευκό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto