Ποια μοντέλα θέλεις ακόμη να αγοράσεις με μοτέρ diesel;

Ποια μοντέλα θέλεις ακόμη να αγοράσεις με μοτέρ diesel;

8.066 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2022)

Υπάρχει ακόμη κάποιο μοντέλο ή κάποια κατηγορία που είναι καλύτερο να αγοραστεί με μοτέρ ντίζελ; Ποιό;

«Αυτό το αμάξι αξίζει να το πάρεις πετρέλαιο!»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το diesel πέφτει. Και θα πέσει μέχρι να εξαφανιστεί. Όμως μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, κάποιοι ακόμη επιμένουν πως μερικά αυτοκίνητα είναι ακόμη καλύτερο να τα αγοράζει κανείς με diesel μοτέρ. Ποια;

Ακόμη και στις εποχές δόξας, το diesel δεν ταίριαζε σε όλα τα αυτοκίνητα. Ναι, αν ήθελες μικρό να γράφεις χιλιόμετρα στην εθνική, ήταν καλή κίνηση, και έτσι πολλά εταιρικά μικρά πουλήθηκαν σε Ελλάδα και Ευρώπη με τέτοια μοτέρ.

Μεγάλη πέραση είχε το diesel στα μικρά και στα ενοικιαζόμενα για τον ίδιο λόγο, κάτι που τα έκανε πρώτα στη ζήτηση όταν έκλεινες ένα αυτοκίνητο για το σαββατοκύριακο. Όμως στα αυτοκίνητα Ι.Χ, ήταν ακριβό στην αγορά, και με το που οι εταιρείες έκοψαν τις μαζικές αγορές, τα μικρά ήταν και τα πρώτα που έχασαν τα μοτέρ diesel από τη γκάμα τους.

Σήμερα το να αγοράσεις diesel μικρό, εκτός από δύσκολο, είναι μάλλον και ασύμφορο. Όμως άλλες κατηγορίες επιμένουν. Στα μικρομεσαία για παράδειγμα το diesel παραμένει σε αρκετές μάρκες ως επιλογή. Είναι όμως η σωστή επιλογή; Κάθε μικρομεσαίο που ανανεώνεται, δεν έχει πλέον diesel στη νέα γενιά, κάτι που δείχνει ότι οι τρέχουσες diesel προτάσεις είναι ότι έχει απομείνει, και όχι κάτι που υπάρχει λόγω ζήτησης.

Όταν η ζήτηση μειώνεται, ακόμη και σε μοντέλα που «τρέχουν», πριν τη νέα τους γενιά, η επιλογή αφαιρείται. Η Ford για παράδειγμα, έκοψε το diesel στο Fiesta, ενώ υπάρχουν σενάρια για τη σταδιακή απομάκρυνσή του και από το Kuga σε άλλες αγορές, ξεκινώντας από την Αγγλία. Εντούτοις, στην Ελλάδα συνεχίζει να προσφέρεται κανονικά με τον 1,5 λτ. Ecoblue των 120 ίππων.

Και μιλάμε για ένα οικογενειακό SUV, που για πολλούς ακόμη και τώρα ταιριάζει με ένα μοτέρ diesel, χάρη στη ροπή που αυτό δίνει στο βαρύ γενικά αμάξωμα. Τα μεσαία αλλά και μικρομεσαία SUV, ως «βαρύτερα» αυτοκίνητα, έχουν για πολλούς ακόμη πλεονέκτημα όταν συνδυάζονται με μοτέρ diesel.

Ειδικά στην Ελλάδα που το ντίζελ είναι φθηνότερο καύσιμο από τη βενζίνη. Όμως αυτό δεν ισχύει σε άλλες χώρες όπου το πετρέλαιο κίνησης είναι πιο ακριβό. Την ίδια στιγμή οι υβριδικές εκδόσεις, είτε αυτοφορτιζόμενες (Toyota), είτε φορτίζουν από την πρίζα (plug in) είναι στα ίδια λεφτά με το πετρέλαιο, και «καίνε» το ίδιο εντός και εκτός πόλης.

Και το σημαντικότερο, θα έχουν καλύτερη μεταπώληση σε πέντε χρόνια, σε μια αγορά που το diesel θα ακούγεται το ίδιο με τους δεινόσαυρους από τους οποίους προέρχεται.

Εσείς τι λέτε; Ποιο μοντέλο θα αγοράζατε ακόμη και σήμερα με μοτέρ diesel γιατί του ταιριάζει καλύτερα; Και ποια άλλα τέτοια μοντέλα έχετε στο νου σας; Μήπως ολόκληρες κατηγορίες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

OPEL NEA MONTELA
test center