Εσείς ποιο αμάξι δεν θα θέλατε ούτε για δώρο;

Ποιο αμάξι δεν θα ήθελες ούτε για δώρο;

15.262 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2018)

Και πες ότι ξυπνάς το πρωί και έξω από το σπίτι σου, τυλιγμένο με μία κατακόκκινη κορδέλα, είναι το δώρο για τα γενέθλιά σου, ένα αυτοκίνητο. Ποιο αυτοκίνητο δεν θα ήθελες ούτε για δώρο;

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο δώρο; Πως μπορείς να πεις «ευχαριστώ δεν θα πάρω» σε κάτι που έχει τόσο μεγάλη αξία όσο ένα αυτοκίνητο; Και όμως υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, και κάποια αυτοκίνητα που σήμερα δεν θα τα ήθελε κανείς ούτε για δώρο Χριστουγέννων. 

Ο καθένας φυσικά έχει τα δικά του αυτοκίνητα στα οποία θα έλεγε «όχι», υπάρχουν όμως δύο περιπτώσεις που είναι μάλλον οι πιο κλασσικές.

Η πρώτη φυσικά είναι το αυτοκίνητο που σου έκαναν δώρο να είναι σαράβαλο. Χρέπι, ρημάδι, όπως θέλεις πες το. Ένα αυτοκίνητο που για να το κινήσεις θα θέλεις πιο πολλά λεφτά από ότι να το πάρεις καινούργιο. Κι αν αυτό δεν ακούγεται ως δώρο, απλά να θυμηθούμε ότι στον τίτλο του άρθρου δεν λέει «καινούργιο». 

Οπότε το προφανές να αποκλείσουμε είναι απλά να σου κάνουν δώρο ένα αυτοκίνητο σαν αυτό που έχεις ήδη. Παλιό, που θέλει λεφτά για επισκευές και καίει ένα σκασμό βενζίνη για να κάνει πέντε χιλιόμετρα.

Η δεύτερη περίπτωση να πεις όχι όμως δεν είναι τόσο προφανής. Ξυπνάς λοιπόν και βλέπεις στην κορδέλα μία ολοκαίνουργια Ferrari. Τσιμπιέσαι, ξανατσιμπιέσαι, είναι δική σου. Πόσην ώρα θα πανηγυρίζεις; Μία ώρα; Μία μέρα; Μία εβδομάδα; 

Ούτε. Γιατί μόλις τελειώσει το πρώτο ντεπόζιτο βενζίνης και το οδόμετρο γράφει μόλις 200 χλμ. θα καταλάβεις πως μάλλον θέλει λιγότερο γκάζι, και όχι κάθε μέρα βόλτα. 

Μετά θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας που είναι οι μέρες τους σήμερα και θα τα βάψεις μαύρα αφού θα ξηλωθείς, μη σου πως θα πουλήσεις και κάνα σπίτι, να τα πληρώσεις.

Κατόπιν θα πρέπει να την ασφαλίσεις. Προφανώς δεν στοιχίζει το ίδιο με το 1.100 που σου παραχώρησε η μητέρα σου πριν 12 χρόνια. Κι αν δεν το έχεις μετανιώσει ήδη που την κράτησες, περίμενε μέχρι το πρώτο σέρβις, την πρώτη αλλαγή ελαστικών, και μη σου τύχει, το πρώτο τρακάρισμα. Υπερβολές; Ακόμη και ένα 2λιτρο SUV να σου χαρίσουν σήμερα το πιθανότερο είναι να πεις όχι ευχαριστώ. Ή να το κρατήσεις για να το πουλήσεις. Δίλιτρο. Καλή τύχη.

Εσείς όμως σε ποιο αυτοκίνητο θα λέγατε «όχι» αν ερχόταν δώρο στην πόρτα σας; Και γιατί; 

FORD SPRING OFFERS
RENAULT