Ποιο είναι το δημοφιλέστερο χρώμα στα αυτοκίνητα;

5.652 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Πιστεύεις ακόμα ότι το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στους δρόμους; Κάνεις λάθος. Δες ποια είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα για τα αυτοκίνητα παγκοσμίως.


«Κάθε πελάτης μπορεί να παραγγείλει το αυτοκίνητό του σε όποιο χρώμα θέλει αρκεί να είναι μαύρο». Αυτό είχε πει ο Henry Ford όταν ρωτήθηκε γιατί προσέφερε μια μόνο επιλογή στην παλέτα του Μοdel T στις αρχές του 20ου αιώνα. Και στις μέρες μας όμως, το μαύρο χρώμα παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τα νέα μοντέλα, όπως δείχνει άλλωστε τώρα και η σχετική έρευνα της Axalta.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία, το άσπρο χρώμα είναι για 9η συνεχή χρονιά το πιο δημοφιλές χρώμα στην αυτοκίνηση με το 38% των πελατών να το προτιμούν. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το μαύρο με 19% ενώ στην τρίτη βρίσκεται το γκρι με 13%. Τα τρία πρώτα αυτά χρώματα μαζί με το ασημί που βρίσκεται στην τέταρτη θέση αποτελούν το 80% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως.

Η Nancy Lockhart, διευθύντρια της Αxalta δήλωσε πάντως: «Ενώ τα τέσσερα κορυφαία ουδέτερα χρώματα - άσπρο, μαύρο, γκρι και ασημί - συνεχίζουν να είναι πρώτα στις προτιμήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχίζουμε να βλέπουμε πως και άλλα χρώματα αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Ο καταναλωτής αρχίζει πραγματικά να αλλάζει τον τρόπο που βλέπει το χρώμα του αυτοκινήτου του και η Axalta είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τους πελάτες μας στο χώρο για να ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες».

Στην Ευρώπη αξίζει να σημειωθεί πως το γκρι χρώμα ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος το άσπρο σε συνολικές προτιμήσεις. Το κόκκινο χρώμα έχει «πέραση» στην Βόρεια Αμερική ενώ το μπλε σημειώνει αρκετές προτιμήσει σε ΗΠΑ και Γηραιά Ήπειρο.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center