Ποιο είναι τώρα το πιο όμορφο μικρομεσαίο;

Ποιο είναι τώρα το πιο όμορφο μικρομεσαίο;

5.091 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2022)

Μπορεί το νέο Astra να αλλάξει τις προτιμήσεις σου στη μικρομεσαία κατηγορία;

Πλέον κοντράρουν «στα ίσα» τα SUV

Έχεις προσέξει ότι όσο εσύ κοιτάς τα SUV, η μικρομεσαία κατηγορία ομορφαίνει και πάει; Σα να «πήραν μπρος» ξαφνικά οι κατασκευαστές και να το έβαλαν στόχο να μην αφήσουν τα μικρομεσαία να πεθάνουν στο βωμό των SUV. Ποιο απ’όλα είναι όμως το πιο όμορφο;
 
Τα SUV έχουν «κλείσει σπίτια». Μια ολόκληρη κατηγορία, τα MPV, είδε ολοκληρωτικό αφανισμό, ενώ μία ακόμη, τα μεσαία, κινδυνεύει σοβαρά, με πολλούς κατασκευαστές να έχουν ήδη αποχωρήσει.
 
Όμως στα μικρομεσαία φαίνεται πως υπάρχει νέο ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές. Μετά από αρκετά χρόνια που η κατηγορία ήταν στον «πάγο» από πλευράς σχεδίασης, και τα μοντέλα ήταν ελαφρές εξελίξεις της προηγούμενης γενιάς, χωρίς τόλμη, και χωρίς δραστικές αλλαγές, το πράμα έχει αλλάξει.
 
Φαίνεται πως οι μάρκες είδαν πως μεγάλο μέρος των συντηρητικών αγοραστών, στο όνομα των οποίων η κατηγορία έμενε σχεδιαστικά παγωμένη στο χρόνο, έκαναν το άνοιγμα προς τα SUV. Και στα SUV φαίνεται πως αρκετές μάρκες μπήκαν ήδη στο αντίστοιχο «πάγωμα», με άτολμα σχέδια και πολύ αργή σχεδιαστική εξέλιξη. Αφήνοντας έτσι τα μικρομεσαία να «φουντώσουν».
 
Δηλαδή τι άλλο να πει κανείς όταν βλέπει το νέο Astra. Με απόσταση το πιο τολμηρό και όμορφο Astra, και επιτέλους ένα συναρπαστικό μοντέλο. Και δεν είναι το μόνο. Το Astra έρχεται να πλαισιώσει το «αδελφό» Peugeot 308, που με τη σειρά του έκανε «μπαμ» στην αγορά με τη σχεδίασή του.
 
Και ενώ μιλάμε ήδη για δύο μοντέλα που ξεχωρίζουν, έχουμε σίγουρα ακόμη ένα, το SEAT Leon, σίγουρα το πιο ενδιαφέρον μικρομεσαίο του ομίλου VAG. Η SEAT βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που δίνει στο Leon ένα τόσο όμορφο σχέδιο, πέρασε όμως και αυτή μια-δυο γενιές βαρεμάρας και κοινοτυπίας.
 
Τι λέμε τώρα, ακόμη και το νέο Α3 είναι ενδιαφέρον, ενώ μετά από δεκαετίες, και το Golf έκανε ένα-δύο τολμηρά σχεδιαστικά βήματα, με την τρέχουσα γενιά να ξεχωρίζει, επιτέλους, από τις προηγούμενες.
 
Φυσικά δίπλα στους ευρωπαίους, η Kia έχει το Ceed ενώ και το Hyundai i30 δεν περνάει απαρατήρητο, ειδικά στη σεντάν έκδοση. Από και και πέρα, η Corolla είναι με απόσταση το πιο όμορφο μικρομεσαίο της Toyota, ενώ η Mazda έχει στο 3 σίγουρα πολύ κόσμο που θα το ψήφιζε ως το πιο σημαντικό, σχεδιαστικά, μοντέλο της κατηγορίας του.
 
Εσύ όμως ποιό λες πως είναι το πιο όμορφο; Και τελικά περνάμε όντως μια εποχή που τα μικρομεσαία είναι το ένα πιο ωραίο από το άλλο; Τι λες; Μήπως να αφήσεις τα SUV και να γυρίσεις στα μικρομεσαία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto