Supercar για όλους.

Εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης.

Κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο πίστας.

Οδήγηση που συναρπάζει.

Αμορτισέρ για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία

3.878 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2017

Τι ανάρτηση χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο πίστας; Κατά πόσο είναι προσιτό ένα τέτοιο όχημα; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

 
Μπορεί στην Ελλάδα αυτός ο χώρος να είναι αρκετά περιορισμένος, αλλά στην Αγγλία για πάνω από έναν αιώνα κατασκευάζονται kit cars, ψυχαγωγώντας οδηγούς με σπορ φιλοδοξίες. Για όσους προτιμούν να τα οδηγούν από το να τα φτιάχνουν, η εταιρεία Zenos Cars κατασκευάζει από το 2012 έτοιμα σπορ αυτοκίνητα διαθέσιμα σε προσιτές τιμές.

Ένα σύντομο ιστορικό της εταιρείας: Πριν μερικά χρόνια, μια ομάδα ατόμων με εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία, σκέφτηκαν την δημιουργία ενός κορυφαίου αλλά και low budget σπορ αυτοκινήτου. Εξαρχής, η ομάδα επικεντρώθηκε σε μια ελαφριά υψηλής ποιότητας κατασκευή και με εξαρτήματα από έμπειρους προμηθευτές, με στόχο να εξασφαλίσουν επιδόσεις και οδηγικές συγκινήσεις. 
 
Το ανοιχτό μοντέλο E10 (203 ίππων), ξεκίνησε το 2014, είναι διαθέσιμο από 27.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 30.000 ευρώ) και ήταν το πρώτο του είδους του με ένα καινοτόμο υβριδικό πλαίσιο και εξωτερικά κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο άνθρακα.

Προϊόντα ανάρτησης για τέλειο κράτημα.

Οι πελάτες που αναζητούν υψηλότερες επιδόσεις, μπορούν να επιλέξουν πιο δυνατά μοντέλα όπως το E10 S, με 253 και 355 ίππους και το ισχυρότερο μοντέλο της εταιρείας, E10 R με 475 Nm και με βάρος μόλις 700 κιλά. Το όχημα έχει αρχική τιμή μικρότερη από 40.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 44.500 ευρώ), έτσι ώστε στις περισσότερες περιπτώσεις να μένουν χρήματα και για κάποια προαιρετικά εξαρτήματα.
 
Στην ανάρτηση η Zenos προτιμά coilover της BILSTEIN. Η BILSTEIN B14 coilover ανάρτηση είναι πάντα εγκατεστημένη, με την μονοσωλήνια upside-down τεχνολογία, καθώς και την υψηλής ποιότητας επεξεργασία Triple-C technology® που παρέχει αντιδιαβρωτική προστασία. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των kit cars της Zenos είναι ο συνδυασμός των BILSTEIN coilover αμορτισέρ με αγωνιστικά ελατήρια της σειράς ERS της Eibach.
 
Για όσους θέλουν κάτι ιδιαίτερο, αυτή η μικρή αλλά εκλεκτική Αγγλική εταιρία, μπορεί να τοποθετήσει και την BILSTEIN B16 coilover ανάρτηση, που έχει τα ίδια ελατήρια αλλά πιο σύνθετη κατασκευή στα αμορτισέρ. Η παράλληλη μηχανική προσαρμογή της επαναφοράς και συμπίεσης σε δέκα βαθμίδες, κάνει δυνατή την εκτεταμένη εξατομικευμένη προσαρμογή εκτός από την ρύθμιση του ύψους, ακόμα και μετά την εγκατάσταση. Τα ελαφρά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των BILSTEIN B16, διατηρούν το μη αναρτώμενο βάρος χαμηλά.
 
Το Zenos E10 και τα μοντέλα που βασίζονται στον σχεδιασμό του, είναι κατάλληλα για πίστες αγώνων. Το αυτοκίνητο είναι 100% συναρμολογημένο στην Μεγάλη Βρετανία. Ο κατασκευαστής προσφέρει στους ερασιτέχνες αγωνιζόμενους ένα πακέτο πίστας.