Poll: Ποιοι θα πάρουν το φετινό WRC;

6.478 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2019)

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο άνοιξε την αυλαία του WRC 2019, ενώ ακολουθούν ακόμα 13 αγώνες. Ποιος οδηγός και ποιος κατασκευαστής πιστεύετε ότι θα σηκώσουν κούπα φέτος; Ψήφισε και δες αν είσαι με τους «νικητές»!

Κατ΄αρχάς σημειώνουμε πως, το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ περιλαμβάνει 14 αγώνες, έναντι 13 που υπήρχαν το 2018, μετά την προσθήκη του χωμάτινου Ράλλυ Χιλής στο καλεντάρι. Η αρχή του WRC 2019 έγινε με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο πριν δύο Σαββατοκύριακα και πιο συγκεκεριμένα από 24-27 Ιανουαρίου, ενώ η τελευταία καρό σημαία θα πέσει στις 18 Νοεμβρίου στο Ράλλυ Αυστραλίας.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο πρώτος γύρος του WRC για τον Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen C3 WRC), που έκανε ποδαρικό κερδίζοντας στο παρά πέντε τον Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC), αφήνοντας πίσω του στην τρίτη θέση τον εξίσου «μάχιμο» Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC). Υπενθυμίζουμε πως, Οζιέ και Νεβίλ μπήκαν στην τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορά μόλις 0,4 δλ. και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους σταματώντας τα χρονόμετρα με διαφορά μόλις 2,2 δλ.!
 

Μετά τη συναρπαστική χρονιά πέρσι, που όλα κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα, όλα δείχνουν πως και φέτος θα δούμε αμφίρροπες μάχες και πολλές ανατροπές. Η Τoyota Gazoo Racing, ως περσινή νικήτρια, ξεκινά με την ταμπέλα του φαβορί το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο η Hyundai κατά πρώτο λόγο και οι Citroen Total και M-Sport Ford World Rally Team, σίγουρα θα έχουν αντίθετη άποψη.

Σε επίπεδο οδηγών, το πρωτάθλημα πέρυσι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου και χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα και την τελευταία από τις 251 ειδικές διαδρομές για να στεφθούν οι Οζιέ – Ινγκράσια πρωταθλητές. Φέτος τι πιστεύετε όμως ότι θα συμβεί; Θα ξαναζήσουμε το περσινό... θρίλερ ή θα εξελιχθεί σε περίπατο για κάποιον οδηγό ή ομάδα;

Ψηφίστε για το ποιος οδηγός και ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα πάρουν τον φετινό τίτλο σε κατηγορία οδηγών και κατασκευαστών αντίστοιχα. Στην ψηφοφορία συμπεριλαμβάνονται και οι οδηγοί που δεν θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών μετά τον πρώτο γύρο του WRC 2019:






peugeot
skoda