Kάποια από τα μοντέλα της Porsche.

Porsche: «Nα διαφοροποιηθούμε για να επιβιώσουμε»

1.553 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2019)

Η Porsche πιστεύει πως, εάν θέλει να έχει μέλλον, θα πρέπει να επενδύσει σε τομείς μακριά από την κατασκευή αυτοκινήτων...

Δηλώσεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις έκανε ο επικεφαλής της Porsche στον τομέα των Οικονομικών Lutz Meschke, καθώς ουσιαστικά προανήγγειλε πως το μέλλον της φίρμας βρίσκεται, εν μέρει, μακριά από την κατασκευή αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει σε εταιρείες που ψάχνουν τα βρουν τρόπους να λύσουν το πρόβλημα της αυξημένης κίνησης στα αστικά κέντρα και ότι δεν θα πρέπει να βασιστεί στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Τα λόγια του ήταν: «Oι πόλεις θέλουν να μειώσουν την κίνηση και για αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις που να ταιριάζουν στην εταιρεία μας. Η κοινή χρήση των οχημάτων δεν είναι αρκετή, δεν θα πας φέρει το κέρδος που επιθυμούμε. Αν θέλεις να πάρεις κομμάτι της πίστας πρέπει να επενδύσουμε σε άλλες εταιρείες. Πρέπει να σκεφτούμε τι επενδύσεις πρέπει να κάνουμε, ποιες start-ups εταιρείες θα μας ωφελήσουν για να αντλήσουμε κέρδη από άλλους τομείς. Σήμερα, οι πελάτες μας θέλουν να αγοράσουν δύο, τρεις ή τέσσερις Porsche αλλά στο μέλλον ο αριθμός θα μειωθεί γιατί θα χρησιμοποιούν άλλους τρόπους για την μετακίνησή τους στην πόλη. Πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τις ζημίες μας».

Ένα πρώτο δείγμα του τι επιθυμεί να κάνει η Porsche είναι η νέα της υπηρεσία για την διαδικτυακή ενοικίαση των αυτοκινήτων της με το ανάλογο αντίτιμο. Ο Meschke δηλώνει πως είναι μια «καλή αρχή».

«Εάν το 60% των ανθρώπων ζει στις πόλεις, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων θα μειωθούν σημαντικά. Με την εταιρεία που έχουμε, είμαστε περιορισμένοι. Θα έχουμε μικρό κοινό και δεν θα μπορούμε να κρατήσουμε τα κέρδη αρκετά ψηλά και αυτό θα είναι πρόβλημα. Πρέπει να σκεφτούμε άλλους τρόπους για να γίνουμε κερδοφόροι» δήλωσε τέλος ο Meschke.
 

Toyota
test center