• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα μικρά… στα καλύτερά τους! 15 καυτά μικρά μοντέλα, για κάθε γούστο.

Πόσο καλά είναι τα μικρά;

33.008 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/8/2017

Τα μικρά… στα καλύτερά τους! - Τα μικρά… «μεγάλωσαν» σε χαρακτήρα και είναι πλέον ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη. Δείτε τα 15 πιο «καυτά» μικρά μοντέλα.

FORD: Ford bonus με επιτόκιο 0.99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

CITROEN: Citroen C3 Aircross με 17.500€ & 5 χρόνια εγγύηση

Η πληρότητα που χαρακτηρίζει πλέον κάθε νέο μικρό, ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία με πολλά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή. Ξεχάστε τα μικρά πάλαι ποτέ 2α αυτοκίνητα μιας οικογένειας ή εκείνα που αναλάμβαναν τις αστικές κυρίως μετακινήσεις μας. Πλέον τα μικρά έχουν «ξεφύγει» σε όλα τα επίπεδα και λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ τους μιας και αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία (37% των συνολικών πωλήσεων από τις αρχές του έτους), κάθε νέο μοντέλο που έρχεται είναι πολύ καλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Τελευταία άξια δείγματα αυτού, αποτελούν τα ολοκαίνουρια Ford Fiesta και SEAT Ibiza, το ανανεωμένο Toyota Yaris και Dacia Sandero με τα Citroen C3, Nissan Micra, Suzuki Swift να έχουν προηγηθεί στην αγορά. Μέχρι τέλος του έτους μάλιστα περιμένουμε και αρκετά άλλα σημαντικά μοντέλα με προεξάρχον το νέο Volkswagen Polo, το Kia Rio και το Ηyundai i20. Ανάμεσά τους, τα πάντα ικανά Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Fabia και Honda Jazz. Μάθετε τα πάντα για τα 15 αυτά μοντέλα της ελληνικής αγοράς στις σελίδες που ακολουθούν. 
 
Μικρό… είναι το μάτι μας
Αναζητώντας σήμερα κανείς τους λόγους της επιτυχίας των μικρών βλέπει τα μεγάλα βήματα που έχουν κάνει ιδίως τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα του είδους, ώστε να αποτελέσουν κάτι πολύ περισσότερο από ένα «μικρό» αυτοκίνητο. Έτσι, τα σημερινά μικρά έχουν περισσότερη από ποτέ τεχνολογία σε άνεση και ασφάλεια, έχουν την τελευταία λέξη των κινητήρων βενζίνης (turbo χαμηλού κυβισμού) και diesel, αλλά και παράλληλα, παρέχουν χώρους που πλέον είναι σε θέση ακόμη και να καλύψουν με άνεση τις ανάγκες μια νέας οικογένειας, μέσω της αύξησης των διαστάσεών τους που πλέον σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 4 μέτρα μήκους. Στα στοιχεία της επιτυχίας τους, μεγάλο ρόλο παίζει και η κορυφαία οικονομία κίνησης που προσφέρουν, τόσο στο diesel, όσο και πλέον και στη βενζίνη. 
 
Εμπορικά όπλα
Με μερίδιο πωλήσεων που φθάνει το 37% της αγοράς, σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα είναι μοντέλα της μικρής κατηγορίας. 
 
Χαρακτηριστικό άλλωστε της πρωτοκαθεδρίας των μικρών, αποτελεί το γεγονός ότι από τα 10 δημοφιλέστερα μοντέλα της φετινής χρονιάς, τα 8 είναι μικρά, με αυτοκίνητα της κατηγορίας να κατέχουν τις 5 πρώτες θέσεις όλης της αγοράς. 
 
Με βάση πάντα τα στοιχεία του φετινού επταμήνου, πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ελλάδα – και φυσικά πρώτο μικρό, είναι το Toyota Yaris, με 2.326 ταξινομήσεις. 
 
Στη δεύτερη θέση των συνολικών πωλήσεων της κατηγορίας, αλλά και όλης της αγοράς, ακολουθεί το Nissan Micra με 1.409 αυτοκίνητα, ενώ τρίτο είναι το Opel Corsa με 1.394 πωλήσεις. Tο Peugeot 208 ακολουθεί με 1.360 ταξινομήσεις και το Polo συμπληρώνει την 5άδα στις πωλήσεις, με 1.342 ταξινομήσεις. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ