3 φωτογραφίες »

Πόσο κοστίζει η πολυτελής μπερλίνα DS 9;

9.475 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2020)

Η γαλλική μπερλίνα ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη με σκοπό να «μπει στο μάτι» των γερμανικών σεντάν. Θα τα καταφέρει;


To DS 9 αποτελεί την πρόταση της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία των premium σεντάν και έχει σκοπό να μπει ανάμεσα στα γερμανικά μοντέλα που κατεξοχήν κερδίζουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Η μόνη επιλογή στην βενζίνη είναι ο Puretech των 225 ίππων, έπειτα ακολουθούν δύο Plug-in υβριδικές στα 225 και τα 360 άλογα ενώ στο μέλλον θα λανσαριστεί και τρίτη Plug-in υβριδική επιλογή στα 250 άλογα.

Το νέο DS 9 πωλείται πλέον στην Γαλλία με τις τιμές του να ξεκινούν από 47.700 ευρώ, ωστόσο η κορυφαία Plug-in υβριδική επιλογή με το σύστημα τετρακίνησης και τα 360 άλογα σε ιπποδύναμη πωλείται από 80.000 ευρώ. Η έκδοση αυτή αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ 110 και 113 ίππων και ένα κινητήρα βενζίνης με συνδυαστική ισχύ 360 άλογα και 520 Nm ροπής. Στον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται μαύρες δαγκάνες DS Performance και 20άρες Munich ζάντες αλουμινίου.

To γαλλικό σεντάν έχει μήκος 4.933 χιλιοστά, πλάτος 1.855 χιλιοστά, ύψος 1.468 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.895 χιλιοστών και υιοθετεί πλήρως την σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας που γνωρίσαμε στα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback, αφού η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα έχουν σαφείς ομοιότητες. Έντονη είναι η παρουσία χρωμίου σε όλο το αμάξωμα, όπως στα πλαίσια των παραθύρων και γύρω από τα φωτιστικά σώματα, ενώ το μάτι τραβά το μοτίβο από διαμάντια που δίνει το παρών στα πίσω φώτα.

Το νέο DS 9 παίρνει πολλά στοιχεία δάνειο από τα άλλα μοντέλα της γκάμας όπως για παράδειγμα τις δύο μεγάλες οθόνες (μια για το σύστημα infotainment και μια για τον πίνακα οργάνων) και το τιμόνι με την επίπεδη βάση και τον επιλογέα ταχυτήτων. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός δεν θα μπορούσε παρά να είναι πλούσιος με την DS να ανακοινώνει πως το «9άρι» διαθέτει πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι τιμές για την ελληνική αγορά.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN