Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο;

2.885 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2020)

Αλαλούμ έχει προκληθεί σχετικά με το πότε πρέπει ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες να φορούν μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο. Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.


Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες», προκάλεσε μια μικρή σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα. Τις προηγούμενες μέρες μετά από ελέγχους της Αστυνομίας, «έπεσαν» πρόστιμα ύψους 150 ευρώ σε οδηγούς και συνεπιβάτες που δεν γνώριζαν τι ισχύει ενώ άλλοι γλύτωσαν με παρατήρηση και ενημερώθηκαν για το τι ισχύει.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Συγκεκριμένα, αυτά που ισχύουν για την χρήση της μάρκας μέσα στο αυτοκίνητο είναι τα εξής:
  • Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες
  • Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες
Σημειώνεται πως στις μοτοσυκλέτες, οι επιβαίνοντες υποχρεούνται να φορούν κράνος, έτσι η μάσκα μέσα από αυτό δεν είναι υποχρεωτική.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» (αυξημένου κινδύνου) τα 3.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN