• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Αθήνα έχει ανακοινώσει την απαγόρευση του ντίζελ στο κέντρο της πόλης από το 2025.

Πότε θα απαγορευτούν τα ντίζελ στην Ελλάδα;

Διαβάστηκε από 16622 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/3/2018

Τα ντίζελ θα αρχίσουν να απαγορεύονται στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Πότε θα απαγορευτούν στην Ελλάδα και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν με αυτοκίνητα αποκλεισμένα από τους κεντρικούς δρόμους;

 
Τα ντίζελ, αρχικά τα παλιότερα και σταδιακά όλα, θα αρχίσουν να απαγορεύονται στις Ευρωπαϊκές πόλεις στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πότε θα απαγορευτούν στην Ελλάδα και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν με αυτοκίνητα αποκλεισμένα από τους κεντρικούς δρόμους;

Η Γερμανία πέρασε νομοθεσία που επιτρέπει στις πόλεις της και τα συμβούλιά τους να μπορούν να απαγορεύσουν την είσοδο ντίζελ οχημάτων στα κέντρα τους. Ανακοινώσεις για τέτοιες προθέσεις έχουν ακουστεί στο παρελθόν από πολλές πόλεις, της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης.

Η Αθήνα στο περσινό συνέδριο δημάρχων στο Μεξικό ήταν μία από τις πρωτεύουσες που ανακοίνωσε την απαγόρευση του ντίζελ στο κέντρο της πόλης από το 2025. Δεν υπάρχει όμως νομοθεσία που να δίνει τέτοια δικαιοδοσία σε έναν δήμο στην Ελλάδα αφού τέτοιες αποφάσεις παίρνονται από την κεντρική κυβέρνηση παρά την λογική της «τοπικής αυτοδιοίκησης» που είναι μάλλον διακοσμητική.

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που νομοθετεί προς αυτή την κατεύθυνση και έτσι πόλεις όπως Ντύσελντορφ και η Στουτγκάρδη μπορούν να προβούν σε απαγορεύσεις όποτε το κρίνουν σκόπιμο. Φυσικά αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην Ελλάδα, με εξαίρεση το ότι στη Γερμανία θα υπάρξει μεγάλη απόσυρση ντίζελ αυτοκινήτων, πρώτα των παλιών και μετά των νεότερων, ώστε να μην βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους εμπρός σε τετελεσμένο γεγονός, τελείως απροετοίμαστοι.

Για την Ελλάδα το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Από τη μία η δυσπιστία μέρους της αγοράς ως προς το τέλος του ντίζελ, από την άλλη η ανοχή στην εισαγωγή και κυκλοφορία παλιών ντίζελ, και τρίτον η πλήρης απουσία σχεδιασμού για το ντίζελ με βάθος τετραετίας, θα φέρει πολλά ντίζελ μεταχειρισμένα εισαγωγής, ανεπιθύμητα στις χώρες τους, στις ελληνικές μάντρες.

Σε αντίθεση με τους Γερμανούς οδηγούς, όσοι αγοράσουν αυτά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να βρεθούν εμπρός σε μία απότομη και απροειδοποίητη αλλαγή της νομοθεσίας που θα απαγορεύει το ντίζελ και εδώ, χωρίς να έχει προετοιμαστεί το έδαφος πρώτα.

Δεδομένου ότι το φθηνό αυτοκίνητο απ΄όπου κι αν προέρχεται είναι σήμερα πανάκεια και καμία κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να το σταματήσει αν είναι ρυπογόνο ή έχει τέλος ζωής μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, κάποιοι θα βρεθούν με αυτοκίνητα ρυπογόνα, φθηνά μεν, αλλά άχρηστα αφού θα απαγορευτούν μέσα σε ένα βράδυ από την πρόσβαση σε πολλές πόλεις.

Εσείς πότε νομίζετε ότι θα απαγορευτούν τα ντίζελ στις Ελληνικές πόλεις και πάλι; Νομίζετε πως θα υπάρξει κάποιου είδους προειδοποίηση ή θα είναι ακόμη μία από αυτές τις περιπτώσεις που θα βρεθούν πολλοί οδηγοί προ εκπλήξεως με τεράστια ζημιά για την τσέπη τους; Τι λέτε;

 
 • Μολυσμένος

  Το ερώτημα είναι ποτέ θα σταματήσετε εσείς να κάνετε προπαγάνδα εναντίον των Diesel? Αποφάσεις μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων να σταματήσουν το 2024 κτλ τα ρυπογόνα (Euro 4,3...) το έχετε μετάφραση όπως σας βολεύει και για μια ακόμα φορά προβάλετε ένα από τα γνώριμα σας ρεπορτάζ για το τέλος των Diesel. Το έχω ξαναγράψει ότι υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών σας

    85
 • chris 06

  Αντε πάλι με τα diesel. Κύριοι του autotriti σε άλλη χώρα ζείτε? Στην ελλάδα τα έχουμε λύσει όλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουμε και το μόνο που μας απασχολεί είναι το πρόβλημα της ρύπανσης των μεγάλων πόλεων. Ξαφνικά σας νοιάζει τόσο πολύ για το περιβάλλον? Επίσης μου συγκρίνετε δύο εντελώς ανόμια πράγματα. Την γερμανία με την ελλάδα. Οι γερμανοί σε τέτοια θέματα είναι έτη φωτός μπροστά απο εμάς. Εμείς δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν έχουμε κράτος αξιόπιστο απέναντι στον έλληνα πολίτη και εσείς μου λέτε για το περιβάλλον. Μεγάλες περιβαλλοντικές ευαισθησίες αποκτήσατε ξαφνικά. Ας είμαστε σοβαροί. Σε λίγο θα γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφετε. Μας κουρασατε.... Ο καθένας θα πάρει οτι αυτοκίνητο γουστάρει. Δεν περιμένει να του πείτε εσείς. Γεμίσαμε φωστήρες.

    55
 • Θοδωρής Ν.

  Καλημέρα σας, Θεωρώ ακραίες τις τοποθετήσεις του Autotriti.gr σχετικά με την δαιμονοποίηση των diesel αυτοκινήτων. Ένα σύγχρονο diesel αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με ενα δεκαπενταετίας και πόσο μάλλον σε σχεση με ένα κακοσυντηρημένο diesel. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ρύπανσης προέρχεται από τα κακοσυντηρημένα φορτηγά και τα χιλιάδες taxi και όχι από τα ΙΧ τα οποία και έχουν μικρό μερίδιο στην ελληνική αγορά και πολλά από αυτά είναι του 2012 και μετά. Απλά, αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι γιατί έχετε βαλθεί σαν Ειδικός Τύπος εδώ και έναν χρόνο να εξοστρακίσετε τα diesel από τώρα. Για έναν καταναλωτή που κάνει πολλά χιλιόμετρα ανα έτος το diesel αποτελεί μονόδρομο. Ο,τι απόφάσεις έχουν παρθεί σε μεμονωμένες ευρωπαϊκές πόλεις αφορούν Euro4 diesel. Δεν μπορώ να καταλάβω γενικά γιατί μας στρέφετε προς βενζίνη. Υπάρχουν κάποια συμφέροντα? Με αυτή σας την στάση μας οδηγείτε ώστε να υποθέτουμε κάτι τέτοιο! Όλες οι μεγάλες εταιρίες παράγουν πετρελαιοκινητήρες και θα εξελίσσουν για αρκετά χρόνια ακόμα το πετρέλαιο. Η βενζίνη έχει κάποια πλεονεκτήματα αλλά ΣΗΜΕΡΑ κοστίζει. Έχω ένα octavia πετρέλαιο 1,6TDI το οποίο με 140-150 δεν ξεπερνάει τα 6,5 λίτρα / 100χλμ ενώ το πολυδιαφημισμένο σας polo 1.2TSI με αυτή τη ταχύτητα φλερτάρει με 7,5-8,0 λίτρα παρόλο που είναι μισό αυτοκίνητο σε βάρος και χώρους επιβατών / αποσκευών.... Αυτός λοιπόν που ταξιδεύει πολύ γιατί να πάει σε βενζίνη? Όπως ξέρετε το φυσικό αέριο είναι μη διαθέσιμο πρακτικά ενώ τα ηλεκτροκίνητα ακόμα είναι απλησίαστα. Είναι Μάρτιος του 2018. Αν κάνω χιλόμετρα γιατί να μην πάρω ένα σύγχρονο diesel?

    34
  • autotriti

   Απάντηση: Αρχικά να σας πούμε ότι οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις του ντίζελ σε πολλές μεγάλες πόλεις σε Ευρώπη και όχι μόνο, αφορούν γενικά τα ντίζελ και όχι από κάποιο πρότυπο ρύπων και πριν. Για την ακρίβεια, τα euro4 και πίσω απαγορεύονται ήδη στις 2 μεγάλες πόλεις της χώρας και η κίνησή τους εντός αυτών είναι παράνομη. Επίσης, οι περισσότερες εταιρείες δεν εξελίσσουν νέους κινητήρες ντίζελ, ενώ όλο και περισσότερες σταματούν τη διάθεση των νέων μοντέλων τους σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Από εκεί και πέρα, εμείς ως AutoΤρίτη, συμβουλεύουμε όσους ψάχνουν νέο αυτοκίνητο, να στραφούν στο ντίζελ μόνο εφόσον κάνουν πολλά χιλιόμετρα το χρόνο (20.000+), ώστε να κάνουν γρήγορη απόσβεση των χρημάτων τους.

     8
 • Στάθης

  Ο Πολίτης είναι ο μόνος που δεν φταίει σε αυτή την ιστορία, διότι κανείς δεν του είπε όταν αγόραζε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ότι κάποια στιγμή θα απαγορευτούν. Αν το ήξερε και παρόλα αυτα τα αγόραζε, τότε το κράτος δεν θα είχε καμιά ευθύνη. Αφού όμως το κράτος δεν προειδοποίησε κανέναν και μάλιστα εισέπραττε τα διάφορα τέλη και φόρους, είναι απαράδεκτο να έρχεται εκ των υστέρων και να απαγορεύει σε όσους αγόρασαν αυτά τα αυτοκίνητα να τα κυκλοφορούν. Η μόνη περίπτωση που θα αναγνώριζα το δικαίωμα του κράτους να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτών των αυτοκινήτων, θα ήταν αφού προηγουμένως αποζημίωνε εξολοκλήρου τους θιγόμενους πολίτες. Να τους επιστρέψει το σύνολο του ποσού, που ξόδεψαν, για να αγοράσουν τα αυτοκίνητα αυτά και μετά ας πάει να τα πάρει, από τους εισαγωγείς, ή τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το κράτος όπως φαίνεται σε κάθε περίπτωση, είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας.

    26
 • chris06

  Autotriti μας πείσατε για ακόμη μια φορά. Εσείς με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες να παρετε βενζίνη. Μας δουλεύετε όλους μου φαίνετε. Οι αντικειμενικοί και σωστοί δημοσιογράφοι δεν λειτουργούν έτσι κύριοι. Πάρτε μαθήματα απο κάποιο σοβαρό περιοδικό του εξωτερικού . Κουράσατε.

    19
 • Kostas

  Βρε παιδιά καλά τα λέτε πλην όμως αυτή η απαγόρευση ποια θα αφορά; θα αφορά π. χ τα εταιρικά, τα ταξί, τα λεωφορεία, τις μπουρουχες τα φορτηγά και αγροτικά, τα σαπακια των Ε Δ.Πόσα απ αυτά που προανέφερα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης όσον αφορά στην μόλυνση του περιβαλλοντος;  Από εκεί και πέρα το μέτρο θα ισχύσει μόνο για τους ιδιώτες που αγόρασαν ένα ντιζελακι για να γλυτώσουν κανένα ευρώ από την κατανάλωση; και κάτι ακόμα όλα αυτά τα βενζινοκίνητα που κυκλοφορούν είναι όλα τόσο αθώα; (καταλύτες, συντήρηση, αέριο κλπ )Πάντως σήμερα κάνοντας μια βόλτα που έκανα στην ΚΙΑ, ΝΙSSAN και συζητώντας μαθαίνεις πολλά και μάλιστα ο ντιλερ από τη NISSAN μου λέει θα φέρουμε το leaf 38000 αντε να δούμε ποιοι θα το πάρουν, υποδομές και άλλα πολλά, ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί και ακούμε την πραγματικότητα.

    16
 • Diselakias

  Μας εχεται πρηξει με την απαγορευση τον ντιζελ .Αυτη η προπαγανδα που κανεται ειναι ανευ προηγουμενου. Ειστε τοσο απαραδεχτοι που πολες φορες συγκρινεται αντοιστιχα μοντελα βενζινοκινητα με πετρελαιο . Οτι και να πειτε το ντιζελ ηρθε και θα μεινει . Εαν ηταν ετσι οπως τα λετε ολα τα φορτηγα , αγροτικα , ταξι και επαγγελματικα θα ειχαν γινει βενζινη . Στο μονο που εχεται δικιο ειναι οτι πρεπει να σταματησει η εισαγωγη της σαβουρας των Γερμανων. Και ξαναλεω μη ριχνεται το επιπεδο σας συγκρινωντας 1000 , 1200 τουρμπατα βενζινοκινητα με diesel . Ο Ελληνας αγοραζει αμαξι για 15-20 χρονια πλεον με τη κριση .

    12
 • Άρης

  Μ'αρέσει που καθόμαστε και σχολιάζουμε λες και θα μας ακούσει κανείς. Όπως και να χει, ναι να απαγορευτούν τα παλιά ρυπογόνα diesel αλλά τι σχέση έχουν τα καινούργια που είναι μειωμένων εκπομπών με τα αρχαίας τεχνολογίας? Προφανώς και τα παλιά έχουν θανατηφόρες εκπομπές και δεν θέλω ο κάθε ένας να κάνει τη δουλειά του οικονομικά εις βάρος της υγείας εμού και των παιδιών μου αλλά όχι και με αφορμή τα παλιά να πουν ότι θα καταργηθούν και τα τελευταίας γεννιάς. Νομίζω αυτό είναι υπερβολή!

    12
 • Theodore.

  H ασχετοσύνη,η καφρίλα συν τω κλεινώ και η βλακεία, γέμισε και πάλι τη σελίδα. Βρε ούφο,την αιτία της απαγόρευσης γιατί δεν τη ρωτάτε,παρά το μυαλό σας,(όσο υπάρχει),πάει σε θεωρίες συνωμοσίας ότι δηλαδή κάποιοι πάνε να σας φάνε τα λεφτουλάκια σας; Τα σωματίδια απ' τη μια,και τα οξείδια του αζώτου από την άλλη, θερίζουν κόσμο, και οι καρκίνοι και τα εμφυσήματα πάνε σύννεφο, αλλά εσείς εκεί,τα λεφτάκια σας.Τι να τα κάνετε ρε σεις τα λεφτά όταν σας πηγαίνουν 4;Και καλά εσέις,τα θέλετε και τα παθαίνετε.Οι άλλοι όμως, τα παιδιά και οι μεγάλοι που ειναι πιο ευαίσθητοι;Τα κατάμαυρα σύννεφα που βγάζουν οι ταξιτζήδες από πίσω;Στα φαφάρια σας,έτσι; Ουστ λοιπον και πάλι ουστ.Να τα απαγορέψουν αύριο,για να μην πω σήμερα και να τα πάτε στην πρέσα.Είναι η μόνη λύση.

    10
 • Χρήστος S

  Αν θα ισχύσει κάτι, θα αφορά τα κέντρα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω πως η υπόλοιπη Ελλάδα θα αντιμετωπίσει θεμα απαγόρευσης των ντίζελ. Άλλωστε τα ντίζελ, δεν αγοράζονται συνήθως από αυτούς που μετακινούνται εντός πόλης και μάλιστα στο κέντρο όπου μπορουν να εξυπηρετηθούν απο τα ΜΜΜ, αλλά απο αυτούς που δουλεύουν εκτός πόλης και κάνουν καθημερινά άνω των 20 χλμ, (εγώ κάνω 40), για να πάνε και να γυρίσουν από τις δουλειές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε ντίζελ, γιατί όταν κανείς 1600 χλμ τον μήνα, η βενζίνη δεν αποτελεί επιλογή, αν θέλεις να σου μένει κανένα φράγκο στην τσέπη. Αν πραγματικά θέλουν να αναβαθμιστεί ο στόλος, ας κάνουν ενα πρόγραμμα όπως το "εξοικονομω κατ οίκον" και για τα οχήματα, με μεγάλο ποσοστό επιδότησης και παροχή ατοκων δανείων, οπως επίσης και απαλλαγή απο τέλη. Αλλιώς, ας μην περιμένουν να αλλάξει κάτι, τουλάχιστον για επόμενη δεκαετία...

    8
 • S. Καλλέργης

  Βρε παιδιά εκεί στο Autotriti φταίω εγώ τώρα αν αρχίσω να πιστεύω ότι εξυπηρετείτε συμφέροντα και απο κάπου τα παίρνετε? Έχετε λυσάξει με τα Diesel........ γιατί έχετε βαλθεί εδώ και έναν χρόνο να εξοστρακίσετε τα diesel από τώρα. To Diesel Για έναν καταναλωτή που κάνει πολλά χιλιόμετρα to χρόνο είναι η καλύτερη λύση άσε που οι κινητήρες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όσο για την ρύπανση οι νέοι κινητήρες ρυπαίνουν πολύ λιγότερο από κάτι βενζινοκινητήρες . Ο,τι απόφάσεις έχουν παρθεί σε μεμονωμένες ευρωπαϊκές πόλεις αφορούν Euro4 diesel. Με αυτή σας την στάση μας οδηγείτε ώστε να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στην εγκυρότητα του περιοδικού σας! Όλες οι μεγάλες εταιρίες παράγουν πετρελαιοκινητήρες και θα εξελίσσουν για αρκετά χρόνια ακόμα το πετρέλαιο. Για αλαξτε λίγο Ρότα γιατί οι περισσότεροι αναγνώστες σας πήραμε χαμπάρι. . . . . . .( Έχω VW Tiguan 2000 TDI 150 PS DSG τετρακίνητο Bluemotion TURBO του 2016 40.000 Ευρώ . Προσπαθείτε να μας πείτε ότι σε λίγα χρόνια θα είναι για πέταμα ). Για σοβαρευτείτε . . . . . .

    6
 • Βαγγέλης

  Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς ...να πάρουμε ντίζελ ναι ή όχι ..;; Και αν θα καταργηθούν γιατί να πωλούνται ...;;γιατί δεν βγαίνει κάποιος να πει παιδιά δεν αξίζει να πάρεις ντίζελ γιαυτον και γιαυτον τον λόγο μην πάρετε ντίζελ ..αλλά τεκμηριωμένα ... τελικά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ...;;;

    6
 • chris06

  Εσύ θοδωρή που το παίζεις σχετικός και λές τα μεγάλα λόγια μάθε ότι και η βενζίνη είναι εξίσου ρυπογόνα. Επίσης κύριε αγανακτισμένε μάθε ότι υπο τις σημερινές συνθήκες τα ηλεκτροκίνητα επιβαρύνουν το κλίμα εξίσου με τα συμβατικά ΙΧ που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου ενέργειας και περιβαλλοντικών ερευνών της χαιδελβέργης. Απλά η περιβαλλοντική ρύπανση μετατίθεται απο τον δρόμο στο εργοστάσιο. Κατα την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου εκπέμπεται διπλάσια ποσότητα επιβλαβών αερίων απο ότι σε ένα συμβατικό όχημα και αυτό οφείλεται κυρίως στην μπαταρια.

    4
 • panagos_100

  Ίσως τα συμφέροντα που θίγονται με τα αυτοκίνητα diesel είναι ισχυρά και γι αυτό θέλουν να τ απαγορεύσουν (μικρότερη κατανάλωση καυσίμων, φθηνότερη συντήρηση, μικρότερη συχνότητα συντήρησης). Ποιοι θίγονται (αυτοκινητοβιομηχανίες,εταιρίες καυσίμων, κράτος απο μείωση εσόδων απο ΦΠΑ). Στην χώρα μας τώρα αν πράξουν κάτι τέτοιο δεν νομίζω γιατί τόσα εργοστάσια (ιδιωτικά και δημόσια) καίνε και λειτουργούν με πετρέλαιο λέβητες θέρμανσης, τρακτέρ, φορτηγά και κάθε λογής μηχανήματα όπως γεννήτριες το ίδιο. Μόνο αν αυξήσουν τέλη κυκλοφορίας όπως έκαναν σύμφωνα με τα κυβικά ή σύμφωνα με τους ρύπους. Εξάλλου ένα πετρελαιοκίνητο όχημα με ένα βενζίνης καίει λιγότερο καύσιμο. Η διαφορά κατανάλωσης είναι εξτρά ρύποι. Το ένα καύσιμο με το άλλο λοιπόν πόσο τρομερή διαφορά έχουν πια!

    4
 • Giorgos T.

  Ανύπαρκτη η κρατική πρόβλεψη μόνο κ μόνο για να μπορούν να μας "τιμωρουν" οι εκαστοτε πολιτικοί για κάτι που δεν φταίει ποτέ ο πολιτης. Ετσι θα γινει κ με τα ντιζελ απο τους γνωστους απστεωνες πολιτικους. Οσοι εχουν την ικανοτητα να ενημερώνονται κ να προβλέπουν θα γλιτώσουν.

    3
 • Giorgio

  Απλά δεν πρέπει να μπαίνουμε στην λογική όπως τα lap top ή tablet ή κινητά να τα αλλάζουμε ακόμα δεν τα πήραμε.Είναι αυτονόητο ότι αφού στην Γερμανία τώρα επεξεργάζονται σχέδια για τα diesel κάποια στιγμή μετά το 2025 μία χώρα τόσο προηγμένη και πολύ περισσότερο ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος φανταστείτε η Ελλάδα πότε θα το κάνει.Μην μιλάτε συνέχεια για αυτό το θέμα έχει καταντήσει πολύ κουραστικό μιας και για την ώρα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα ηλεκτρικά ότι θα είναι το μέλλον μιας και για την ώρα υπάρχουν πολλά αρνητικά όπως χρόνος φόρτισης,κόστος αγοράς αυτοκινήτου,μη ύπαρξη δομής σταθμών φόρτισης πανευρωπαικά για μαζική φόρτιση αυτοκινήτων. Τέλος μεγάλη εξάρτηση μόνο από ηλεκτρικά σε όλη την δομή και κατασκευή του αυτοκινήτου προκαταβάλει σίγουρα αρκετά προβλήματα μιας και στα ήδη αυτοκίνητα υγρών καυσίμων με λίγα ηλεκτρικά που έχουν τα περισσότερα προβλήματα σε αυτά προέρχονται στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αυτών κυρίως στα(Γαλλικά-Ιταλικά-Γερμανικά).Μπορούμε επίσης να καταλάβουμε και από δηλώσεις διευθυντικών στελεχών Top εταιρειών όπως από Vw ο κόσμος θα επιστρέψει στα diesel, από Μαρκιόνε ότι ακολουθούμε και εμείς την τάση της αγοράς αλλά κανείς δεν ξέρει πότε πραγματικά η αγορά θα είναι έτοιμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού ούτε και αυτά είναι τελειοποιημένα από μέρους τους ακόμα λόγο ανεπάρκειας σε διάφορους τύπους μπαταριών και χρόνου φόρτισης.Μην βιαζόμαστε χωρίς λόγο...

    2
 • Πέτρος Παπαπετρόπουλος

  Η Peugeot & Citroën από το 2011 έχουν τους κινητήρες bluehdi με ειδικό σύστημα συλλογής μικροσωματιδίων που αναγεννάται με αυτόματο ψεκασμό ειδικού υγρού οι οποίοι εκπέμπουν ελάχιστα ρυπογόνα ,εγώ μάλιστα έχω το Peugeot 508 Hybrid 4 που εκπέμπει κάτω από 100 μικρόγραμμάρια ,θα έχω πρόβλημα;

    1
 • perez

  Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΜΕ euro 6 ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ <<ΚΑΔΡΟ>> ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ?

   
 • loukia

  ...μα τα euro4 ΗΔΗ πωλούνται ελεύθερα στην Ελλάδα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο, κ.τ.λ. και παρόλο που και εδώ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ" τελικά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ... έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ euro4 η Ευρώπη ΟΛΗ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΕΤΑΡΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Για τα euro5 και 6 δεν τίθεται θέμα...

   

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα