Πότε θα δούμε ηλεκτρική Ferrari;

2.123 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2019)

Το αφεντικό της Ferrari άνοιξε τα χαρτιά του για το πότε θα δούμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την ιταλική φίρμα. Ποια εμπόδια μπαίνουν στο δρόμο προς το λανσάρισμα και τι στόχοι έχουν τεθεί;

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά παρουσιάστηκε η πρώτη υβριδική Ferrari, η SF90 Stradale των 780 ίππων με 800 Nm ροπής, η οποία επαναφορτίζεται μπαίνοντας στην πρίζα και είναι το πιο γρήγορο και ισχυρό μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Σημειώστε πως, η υβριδική Ιταλίδα χρειάζεται μόλις 2,5 δλ. για να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 339,5 χλμ./ώρα. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησαν τα σενάρια για την άφιξη της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Ferrari, τα οποία διαδόθηκαν με ταχύτητα φωτός εκείνη την εποχή και ήθελαν το νέο μοντέλο να παρουσιάζεται μέχρι το 2022.

Σήμερα, ωστόσο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες που θέλουν την πρώτη ηλεκτροκίνητη Ferrari στην ιστορία να αργεί ακόμα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο CEO της μάρκας, Louis Camilleri, η ηλεκτρική Ferrari δεν θα είναι έτοιμη πριν το 2025, επειδή η τεχνολογία των μπαταριών που θα χρησιμοποιηθούν βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης ακόμα. «Η τεχνολογία για τις μπαταρίες δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει, ακόμα» είπε ο Camilleri σε δημοσιογράφους στο Centro Stile, στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μαρανέλο, ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας πως «υπάρχουν ακόμα σημαντικά ζητήματα όσον αφορά στην αυτονομία, από την άποψη της ταχύτητας επαναφόρτισης, οπότε τελικά θα παρουσιάσουμε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά είναι μετά το 2025».

Καταλήγοντας, η Ferrari μελετά σίγουρα ένα ηλεκτρικό grand tourer (GT) αλλά για το επόμενο διάστημα θα μείνει με την υβριδική γκάμα που πρόκειται να εμπλουτιστεί. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο στόχος που έχει θέσει η Ferrari έως το 2022 είναι το 60% των πωλήσεών της να αφορούν υβριδικά μοντέλα.

Mercedes
moto