Που να κοιτάει το παιδικό κάθισμα; Μπροστά ή πίσω; Λύνουμε τη μεγάλη «διαμάχη»...

Που να κοιτάει το παιδικό κάθισμα; Μπροστά ή πίσω; Λύνουμε τη μεγάλη «διαμάχη»...

Παιδικό κάθισμα: Που να «κοιτάει»; Όλοι το κάνουν λάθος!

77.333 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2023)

- Τα τροχαία είναι η Νο.1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών
- Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην γνωρίζεις πώς να βάλεις το παιδικό κάθισμα
- Πρέπει να κοιτά προς τα πίσω τουλάχιστον μέχρι τα 3 έτη
- Η σπονδυλική στήλη δεν αντέχει σε αυτή την ηλικία μια μπροστινή σύγκρουση

Καλύτερα προς τα μπρός ή προς τα πίσω;

Στις επόμενες γραμμές δεν θα αναφερθούμε στο ότι τα παιδιά πρέπει να κάθονται υποχρεωτικά σε παιδικό κάθισμα. Είστε γονείς και σκεπτόμενοι άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να πούμε πως τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών, αλλά και μία από τις σοβαρότερες αιτίες τραυματισμού.
Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το παιδί να κάθεται στο καθισματάκι του, για αυτό και θα σας λύσουμε την απορία που έχει δημιουργηθεί προσπαθώντας να λύσετε το γρίφο: «τι -συγκεκριμένο- παιδικό κάθισμα να αγοράσω στο παιδί μου;»

Που να κοιτάει; Μπροστά ή πίσω;

Εδώ υπάρχει η μεγαλύτερη «διαμάχη» και υπάρχει μία μόνο απάντηση: ΠΙΣΩ
Ο νωτιαίος μυελός των μωρών και των νηπίων (είναι αυτός που μεταφέρει κινητικές εντολές από τον εγκέφαλο προς το σώμα και βρίσκεται μέσα στην σπονδυλική στήλη) δεν αντέχει να τεντωθεί πολύ πριν τραυματιστεί σοβαρά ή σπάσει τελείως, καταλήγοντας σε κινητικά προβλήματα, παράλυση ή και θάνατο. Ενώ στους ενήλικες αυτή μπορεί να τεντωθεί μέχρι και 5 εκατοστά (φανταστείτε μια εμπρόσθια σύγκρουση), στα παιδιά είναι μόλις 0,6 εκατοστά! Τα καθισματάκια που κοιτάνε πίσω εξασφαλίζουν ότι το κεφάλι, ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη του παιδιού σας παραμένουν όσο γίνεται ευθυγραμμισμένα και, άρα, αποτρέπουν τα επικίνδυνα τεντώματα της σπονδυλικής στήλης. Το πότε είναι έτοιμο το νήπιο σας να κάτσει με ασφάλεια κοιτώντας μπροστά, διαφέρει από νήπιο σε νήπιο. Σαν μπούσουλα όμως, μπορείτε να έχετε ότι οι έρευνες λένε πως μόνο το 50% των 3 χρονων είναι ασφαλή να ταξιδέψουν κοιτώντας μπροστά, όλα τα υπόλοιπα χρειάζονται και άλλο χρόνο!
Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
skoda