«Πράσινη» άσφαλτος στρώθηκε για πρώτη φορά σε ελληνικό δρόμο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Πράσινη» άσφαλτος στρώθηκε για πρώτη φορά σε ελληνικό δρόμο

4.094 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Το μείγμα που χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλτόστρωση του δρόμου περιέχει σε ποσοστό 10% ανακυκλωμένο πλαστικό. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η «πράσινη» τεχνολογία εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Ααφαλτος με ανακυκλωμένο πλαστικό στρώθηκε στα Ν. Μουδανιά

Πιλοτική εφαρμογή ασφαλτόστρωσης 400 περίπου μέτρων με ασφαλτόμιγμα, που σε ποσοστό κάτω του 10%, περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η αρχή έγινε στα Ν. Μουδανιά στον επαρχιακό δρόμο Ν. Μουδανιών – Ν. Φλογητών, σε τμήμα οδού ανάμεσα στο Λαογραφικό Μουσείο και το ξενοδοχείο IKOS.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το παρών έδωσαν πολλοί αξιωματούχοι της χώρας

Το εγχείρημα προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών προσκεκλημένων ειδικών σε θέματα υποδομών. Ενδεικτικό είναι ότι εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία κα Μαρία Αντωνίου Μαρία Αντωνίου, η οποία εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για χρήση μεθόδων φιλικότερων για το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση: ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Πρόιος, η εκπρόσωπος  της ΑΝΑΚΕΜ, Όλγα Λαμπρή και άλλοι επίσημοι, καθώς και μαθητές του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών.

Μ. Καρράς: «Να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι»

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς αναφέρθηκε στη γενικότερη δράση του Δήμου για την ανακύκλωση αλλά και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη δράση   αναφέρθηκε στο πρωτοπόρο υλικό ασφαλτόστρωσης από ανακυκλωμένο πλαστικό, που είναι ευρέως γνωστό στο εξωτερικό αλλά όχι ακόμη στη χώρα μας. «Ευχή όλων μας η συγκεκριμένη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους, ώστε να εξεταστεί σαν διέξοδος για τη διαχείριση των μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών» τόνισε χαρακτηριστικά o δήμαρχος.

Καινοτομίες!
- Η άσφαλτος αυτή περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό σε μικρή ποσότητα
- Το παρών έδωσαν πολλοί αξιωματούχοι της χώρας
- Ο δήμαρχος M.Καρράς : «Να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι»
Λέτε να δούμε και άλλους δήμους να κάνουν το ίδιο ή αυτά είναι μόνο για τους «Ευρωπαίους»;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Audi