4 φωτογραφίες »

Το Ford Bronco Sport απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν κάτι λιγότερο extreme από το «σκληρό» Bornco.

Πρεμιέρα για το Ford Bronco Sport

16.451 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2020)

Η Ford παρουσίασε το νέο Bronco και ως συνέχεια αυτού προχώρησε στην αποκάλυψη του σπορ αδερφού του Bronco Sport.


Το Ford Bronco Sport απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν κάτι λιγότερο extreme από το «σκληρό» Bornco, ωστόσο η μάρκα αναφέρει πως και αυτό είναι ικανό στις εκτός δρόμου απαιτητικές διαδρομές. Εκτός αυτού δεδομένη είναι και η συνάφεια των δύο μοντέλων στο εξωτερικό κομμάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος, καθώς το Bronco Sport διαθέτει το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Στο πίσω μέρος το σημαντικότερο στοιχείο το γεγονός πως το τζάμι ανοίγει και έτσι δεν χρειάζεται να ανοίξει κανείς την πίσω πόρτα για να τοποθετήσει κάτι στο χώρο αποσκευών.
 
Στο εσωτερικό ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται απλός, προσφέροντας αυξημένη ορατότητα στα όργανα και εύκολη πρόσβαση στα μπουτόν. Το ταμπλό συμπληρώνεται από το σύστημα ψυχαγωγίας SYNC 3 που με τη σειρά του συνδυάζεται σε οθόνη 8 ιντσών. Θήκες για ποτήρια και τσέπες με φερμουάρ πίσω από τα μπροστινά καθίσματα ολοκληρώνουν την εικόνα της καμπίνας.
 
Η Ford δεν κυκλοφόρησε λεπτομερή ανάλυση εξοπλισμού, αλλά θα υπάρχουν πέντε εκδόσεις και φυσικά πλήθος προαιρετικών χαρακτηριστικών τα περισσότερα με έμφαση στις εκτός δρόμου διαδρομές και στη διαμονή στην ύπαιθρο. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού Co-Pilot360 της Ford διατίθεται στάνταρ, ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί στην Co-Pilot360 Assist +.
 
Στο κομμάτι των κινητήρων, όπως και στο Bronco υπάρχουν δύο επιλογές, αλλά διαφορετικές. Το Bronco Sport μπορεί να εξοπλιστεί με τον είτε με τον τρικύλινδρο EcoBoost 1,5 λίτρων με απόδοση 184 ίππων και 257 Nm ροπής, είτε με τον τετρακύλινδρο EcoBoost 2,0 λίτρων που προσφέρει 248 ίππους και 372 Nm ροπής. Ανεξάρτητα από τον κινητήρα ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο συνοδεύει και τους δύο.
 
Μέρος του εξοπλισμού είναι το σύστημα Terrain Management που αποτελείται από επτά οδηγικά προφίλ Normal, Eco, Sport, Slippery, Sand, Baja, Mud/Ruts και RockCrawl με τα τρία τελευταία να αφορούν την off-road οδήγηση. Επίσης παρών είναι και το Trail Control, το οποίο είναι ένα cruise control χαμηλής ταχύτητας για οδήγηση σε εκτός δρόμου μονοπάτια.
 
Σύμφωνα με τη Ford, όταν το Bronco Sport λαμβάνει ολόκληρο τον εξοπλισμό που διατίθεται αναφορικά με τις off-road διαδρομές αυτό οριοθετεί τη γωνία προσέγγισης στις 30,4 μοίρες, την γωνία αποφυγής στις 33,1 μοίρες και τη γωνία ράμπας στις 20,4 μοίρες. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να περάσει έως και από 599 χιλιοστά νερού.
 
Το Ford Bronco Sport ξεκινά στην αγορά των ΗΠΑ από 28.155 δολάρια (περίπου 24.852 ευρώ).  

peugeot
NISSAN