Το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2022.
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2022.

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Toyota bZ4X

19.331 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

Η Toyota είναι έτοιμη να μπει στην αναπτυσσόμενη αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών SUV και το απέδειξε παρουσιάζοντας το πρώτο της χωρίς ρύπους μοντέλου που φέρει την ονομασία bZ4X.

Το νέο πρωτότυπο Toyota bZ4X που έκανε το ντεμπούτου του πρόκειται για τον προάγγελο του μοντέλου παραγωγής, το οποίο η εταιρεία προγραμματίζει να το παρουσιάσει στα μέσα του 2022 με την παραγωγή του να λαμβάνει χώρα τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Κίνα. Όταν το μοντέλο κάνει την εμφάνισή του θα πρόκειται για ένα μεσαίο SUV, το οποίο φυσικά θα είναι χωρίς ρύπους, όπως υποδηλώνεται και από τα αρχικά bZ (beyond Zero) που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πέρα από το μηδέν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Βλέποντας το αυτοκίνητο παρατηρούμε μία μακρόστενη εξαγωνική γρίλια στο κάτω μέρος και κάθετα ανοίγματα στις γωνίες του προφυλακτήρα. Οι στενοί προβολείς έχουν τέσσερα στοιχεία LED και μια λωρίδα για LED φώτα ημέρας που τρέχει κατά μήκος της κορυφής. Στο προφίλ, το bZ4X φέρει δυναμικές γραμμές που του προσφέρουν μια πιο ματσό υπόσταση, ενώ στο μπροστά αριστερό φτερό έχει τοποθετηθεί η θύρα φόρτισης. Το πίσω μέρος του bZ4X ακολουθεί την τάση της εποχής, ενώνοντας τα φωτιστικά του σώματα με μία λωρίδα LED, ενώ η συνολική εικόνα των φώτων δημιουργεί μία φουτουριστική εμφάνιση.
 
Στο εσωτερικό, το βλέμμα του οδηγού πέφτει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η ευρεία οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το μέγεθός της. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε τα μπουτόν για το σύστημα κλιματισμού, ενώ στην κεντρική κονσόλα στεγάζεται ένας περιστροφικός ρυθμιστής για τις λειτουργίες κίνησης, κουμπιά για εναλλαγή των συστημάτων υποβοήθησης και ένα touchpad.
 
Η Toyota δεν έκανε καμία αναφορά για το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εκτός από το γεγονός πως το bZ4X θα είναι τετρακίνητο. Το μοντέλο είναι εξελιγμένο από τη συνεργασία της ιαπωνικής μάρκα με την Subaru και θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA για ηλεκτρικά οχήματα.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center