Προλογίζει το νέο Seltos(;) η Κia

3.670 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2019)

To νέο της SUV για την αγορά της Βόρειας Αμερικής φαίνεται πως teasάρει η Kia μέσω αυτής της εικόνας. Ποιο αυτοκίνητο είναι;

H Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες βρίσκεται προ των πυλών με τις εταιρείες να παρουσιάζουν τα τελευταία τους teaser για αυτοκίνητα που σχεδιάζουν να αποκαλύψουν στις 20 Νοεμβρίου.

Αν και η Kia προτίμησε στο νέο της teaser να μην αποκαλύψει πολλά πράγματα για το αυτοκίνητο που βρίσκεται μέσα στο «σκοτάδι», είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για το Seltos SUV που παρουσιάστηκε στα τέλη του Ιουνίου και σηματοδότησε την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της Ινδίας. Η φίρμα τότε ανακοίνωνε πως πρόκειται για ένα μοντέλο που θα προσφερθεί παγκοσμίως, αν και δίσταζε να ξεκαθαρίσει εάν θα πατήσει τα χώματα της Βόρειας Αμερικής.

Στο κομμάτι των κινητήρων, η Kia έκανε λόγο πως το μοντέλο θα διατίθεται με τρεις επιλογές (τουλάχιστον αρχικά) δύο βενζίνης και μία ντίζελ. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων (177 ίππους) και ο ατμοσφαιρικός 2,0 λίτρων (149 ίππους). Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι 1,6 λίτρων προσφέροντας 136 άλογα. Τρία θα είναι και τα κιβώτια ταχυτήτων, όλα αυτόματα και θα διατεθούν ανάλογα με την αγορά. Στη γκάμα υπάρχει ένα εξάρι, ένα 7άρι διπλού συμπλέκτη και ένα CVT. 

Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να απεικονίζεται στην εικόνα ένα εντελώς καινούριο μοντέλο όπως το επερχόμενο Sorento για το οποίο το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο φως πλήθος από κατασκοπευτικές φωτογραφίες κατά την διάρκεια δοκιμών.

Ξεκάθαρη εικόνα για το τι ετοιμάζει η Kia θα έχουμε σε λίγες μέρες.
 

Hyundai
vw