Προς κανονικότητα η Γαλλία, έξτρα επιδότηση στην Αυστρία

1.603 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2020)

Ο Ιούνιος αναμένεται να είναι κανονικός μήνας για τους Γάλλους, όσον αφορά στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Η Αυστρία αυξάνει τα χρηματικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών.


Περί τα μέσα του Ιουνίου το autotriti.gr είχε αναφέρει πως η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου αρχίζει να ανακάμπτει σταδιακά, κάτι με το οποίο έρχονται να συμβαδίσουν οι εξαγγελίες της γαλλικής κυβέρνησης, μιας χώρας με μεγάλο όγκο πωλήσεων και μερίδιο αγοράς μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται πως θέλουν να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες και να επιστρέψουν σε πιο θετικές σκέψεις και πράξεις. Μία εξ αυτών είναι και η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, μίας κίνησης που είναι δεδομένο πως προσφέρει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, παράλληλα με την βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας για εμάς και τους γύρω μας.

Τα δεδομένα της Plateforme Automobile δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ των ταξινομήσεων του περσινού και του φετινού Ιουνίου έχει κλείσει και κινούνται στα ίδια σχεδόν επίπεδα, πράγμα που σημαίνει πως η... πολυτραγουδισμένη κανονικότητα φαίνεται να επιστρέφει στην τρίτη σε σειρά μέγεθος αγορά της Γηραιάς Ηπείρου (σ.σ. για το 2019 πρώτη ήταν η Γερμανία, δεύτερο το Ηνωμένο Βασίλειο και 3η η Γαλλία).

Αλλάζοντας χώρα, μα παραμένοντας στην Ευρώπη, συναντούμε το παράδειγμα της Αυστρίας, εκεί όπου το κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε να ενισχύσει τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων και ποδηλάτων με μπαταρία, τριπλασιάζοντας παράλληλα το bonus για την εγκατάσταση σημείων φόρτισης από τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό της επιδότησης για αγορά ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου αυξάνεται από τις 3.000 στις 5.000 ευρώ από αύριο, πρώτη μέρα του Ιουλίου, ενώ παράλληλα η επιδότηση για οικιακό φορτιστή αγγίζει τα 600 ευρώ και τα 1.800 ευρώ για κοινόχρηστα κτίρια.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η Αυστρία είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη έχοντας ήδη στο στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων της 33.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και περίπου 5.500 σταθμούς φόρτισης.

ELASTIKA 2024
NISSAN