Η Porsche και η Boeing εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα.

Προσεχώς απογείωση για την Porsche

1.683 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Η Porsche και η Boeing εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει τους ανθρώπους σε αστικό περιβάλλον μέσω του αέρα!


Η γερμανική φίρμα και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν στην κατασκευή ιπτάμενων οχημάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξί, για να μεταφέρουν εντός κατοικημένων περιοχών του ανθρώπους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός που παρατηρείται στους δημόσιους δρόμους κυρίως σε ώρες αιχμής.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Boeing, η Porsche και η Aurora Flight Sciences, θυγατρική της πρώτης, αναπτύσσουν ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα, που θα έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Μηχανικοί από τις δύο εταιρείες, καθώς και οι θυγατρικές της αυτοκινητοβιομηχανίας,  Porsche Engineering Services και Studio F.A. Porsche, θα εφαρμόσουν και θα δοκιμάσουν το πρωτότυπο.
 
Μάλιστα όπως αναφέρει μελέτη της Porsche, από το 2025 και έπειτα η αγορά των ιπτάμενων αστικών οχημάτων, όπως αυτό που αναπτύσσεται από τη συγκεκριμένη συνεργασία, θα επιταχυνθεί.
 
Τέλος να σημειωθεί πως νωρίτερα φέτος η Boeing, πραγματοποίησε μια δοκιμαστική πτήση ενός αντίστοιχου οχήματος, ικανό να φιλοξενήσει από δύο έως τέσσερις επιβάτες και να πετάξει ακόμα και για 80 χιλιόμετρα.   

Toyota
test center