• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Προσιτή πολυτέλεια

Το S40 εμφανίζεται ασφαλές σε κάθε είδους διαδρομή, με τη ρύθμιση της ανάρτησης να είναι προσανατολισμένη στην άνεση.

Στο μεσαίο σουηδικό μοντέλο, η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι επιβάτες δε θα συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα με τους παρεχόμενους χώρους.

Προσιτή πολυτέλεια

Διαβάστηκε από 3454 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/6/2013

Το μεσαίο μοντέλο της Volvo διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της σουηδικής φίρμας αποτελώντας μια αρκετά καλή πρόταση αγοράς.

 
+ Εικόνα, ποιότητα

- Επιδόσεις, τραχύτητα κινητήρα στις υψηλές στροφές, χώροι
για τους πίσω επιβάτες

Κινητήρας
Ο 1.800άρης κινητήρας του Volvo S40 αποδίδει 125 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 165 Nm στις 4.000 σ.α.λ. και είναι σε θέση να κινήσει ικανοποιητικά το αμάξωμα των 1.375 κιλών. Η λειτουργία του είναι ελαστική στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ενώ δείχνει την αδυναμία αισθητά στις υψηλές, εκεί όπου αυξάνονται και τα επίπεδα θορύβου που παράγει. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο αραιής κλιμάκωσης, στοιχείο που βοηθά στον αυτοκινητόδρομο.
Οδική συμπεριφορά
Κύρια χαρακτηριστικά της οδικής συμπεριφοράς του S40, είναι η άνεση και η ασφάλεια. Είναι σταθερό σε γρήγορες ταχύτητες και ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε απαίτηση του οδηγού, με την ανάρτηση ωστόσο να παίρνει έντονες κλίσεις. Το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (ESP) δε θα χρειαστεί να επέμβει, παρά μόνο σε ιδιαίτερα άτσαλες κινήσεις του οδηγού. Τέλος, η πληροφόρηση που «έρχεται» από το σύστημα διεύθυνσης είναι αρκετά καλή.
Εσωτερικό – Χώροι
Η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με τα αφρώδη υλικά να παρουσιάζουν πολύ καλή συναρμολόγηση, ενώ οι περισσότεροι διακόπτες βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα και προσφέρουν πολύ καλή εργονομία. Εντούτοις, οι χώροι χαρακτηρίζονται μέτριοι για τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού, όχι μόνο το περιορισμένο εσωτερικό πλάτος του πίσω καθίσματος επιφέρει περιορισμούς σε περίπτωση που χρειαστεί να φιλοξενηθεί ένας μεσαίος επιβάτης, αλλά κι επειδή άτομα άνω του μέσου ύψους με δυσκολία θα βολευτούν, λόγω της κλίσης της οροφής στο πίσω μέρος. Ο χώρος αποσκευών, τέλος, έχει χωρητικότητα 404 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία
Καλή είναι η μεταπωλητική αξία του S40, με δεδομένα την πολύ καλή ποιότητα του και το επίπεδο εξοπλισμού του.
Value For Money:
Η σχέση τιμής-αξίας του μεσαίου μοντέλου είναι αρκετά καλή, δεδομένου του πέρας του χρόνου και του S60 που υπάρχει στη γκάμα της Volvo.

Τιμή αγοράς 2008: 24.500 ευρώ
Τιμή αγοράς 2013: 8.900 ευρώ
Τιμή πώλησης 2013: 9.500 ευρώ