4 φωτογραφίες »

Ψηφιακά σχέδια για το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα Tesla hatchback.

Προσιτό hatchback για την Ευρώπη ετοιμάζει η Tesla

4.876 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2020)

Ο Elon Musk πιστεύει πως τα αυτοκίνητα της Tesla πρέπει να γίνουν πιο προσιτά στο ευρύ κοινό και για αυτό θέλει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό hatchback ειδικά για την Ευρώπη.


Η Tesla αναμένεται να προσφέρει ένα νέο μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα έχει την μορφή hatchback και θα είναι ό,τι πιο προσιτό στην γκάμα της φίρμας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υπόσχεται ο Elon Musk.

Ο ερχομός ενός τέτοιου μοντέλο έχει υπαινιχθεί αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια και ο διευθύνων σύμβουλος της Τesla αναφέρθηκε ξανά σε αυτό σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία. «Στην Ευρώπη, θα ήταν λογικό να κατασκευάσουμε ένα compact αυτοκίνητο», ανέφερε ο Musk στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. «Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν και άλλα μοντέλα».

Φημολογείται πως το νέο αυτοκίνητο, που θα στοχεύει πρωτίστως στους Ευρωπαίους καταναλωτές, θα μπορούσε να είναι η hatchback έκδοση του ήδη γνωστού μας Model 3 και ότι θα κατασκευαστεί μαζί του στο νέο εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας κοντά στο Βερολίνο.

Μιλώντας σε επενδυτές και αναλυτές σε προηγούμενη τηλεφωνική συνδιάσκεψη φέτος, ο Musk είχε τονίσει ότι «δεν θα πετύχουμε στην αποστολή μας εάν δεν κάνουμε τα αυτοκίνητά μας προσιτά», προσθέτοντας: «Αυτό που με ενοχλεί αυτή την στιγμή είναι ότι τα αυτοκίνητά μας δεν είναι αρκετά προσιτά. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό».

Αν και ένα προσιτό Τesla hatchback φαίνεται πως βρίσκεται στα σχέδια της φίρμας, η Τesla δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ούτε την παραγωγή του νέου της φορτηγού, ούτε αυτή του νέου Roadster αλλά ούτε και αυτή του νέου Cybertruck. Αυτό σημαίνει πως ο ερχομός ενός πιο προσιτού μοντέλου θα αργήσει αρκετά.

Εξέλιξη κλειδί πιστεύεται πως είναι ότι το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2021 καθώς ο Μusk θεωρεί πως οι γραμμές παραγωγής του θα είναι σε θέση να κατασκευάζουν πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα ετησίως.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto