Η 22χρονη σταμάτησε για αλκοτέστ σε ένα μπλόκο της τροχαίας και όπως αποδείχθηκε είχε στο αίμα της 0,64 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, δηλαδή τρεις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Πρόστιμο 26.000 ευρώ γιατί οδηγούσε μεθυσμένη

2.563 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2017)

Mια από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Νορβηγία καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό γιατί οδηγούσε μεθυσμένη. Πόσο έφτασε το μαλλί; Διαβάστε τι έγινε.

Το υπέρογκο ποσό των 26.000 ευρώ καλείται να πληρώσει μια δισεκατομμυριούχος στην Νορβηγία, γιατί δεν πέρασε το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Η Katharina Gamlemshaug Andresen είναι δεύτερη νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, όντας κληρονόμος μιας επιτυχημένης ιδιωτικής εταιρείας στη Νορβηγία. Την περασμένη εβδομάδα όμως, κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν εμποδίζει σε καμία των περιπτώσεων την Αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο.
 
Μετά από μία βραδιά ξέφρενου γλεντιού, η 22χρονη σταμάτησε για αλκοτέστ σε ένα μπλόκο της τροχαίας και όπως αποδείχθηκε είχε στο αίμα της 0,64 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, δηλαδή τρεις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο των 0,21 γραμμαρίων ανά λίτρο. Και ενώ παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται βάση νόμου με τον μικτό μισθό ενάμιση μήνα, επειδή η 22χρονη επειδή δεν εργάζεται και είναι ακόμη φοιτήτρια, κλήθηκε το δικαστήριο του Oσλο να δώσει λύση στο ποσό του προστίμου. Τελικά, κλήθηκε να πληρώσει μόνο 26 χιλιάδες ευρώ αν και στο ενδεχόμενο που το δικαστήριο αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, το ποσό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Εκτός από το πρόστιμο, της αφαιρέθηκε η άδεια για 13 μήνες ενώ μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος αυτού θα χρειαστεί να ξαναδώσει εξετάσεις αν θέλει να πιάσει ξανά τιμόνι στα χέρια της.
 

Mercedes
moto