3 φωτογραφίες »

Προχώρα το «Flyover» - To 2023 το Μετρό στη Θεσσαλονίκη

2.341 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στα σχέδια που έχει η κυβέρνηση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.


Tα σχέδια της κυβέρνησης για τα μεγάλα και μικρά έργα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, αποκάλυψε στην ΕΡΤ3 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Εκτός από το Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως είπε, συνεχίζεται ο σχεδιασμός για όλα τα έργα, με τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν θέσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, να τηρούνται στο ακέραιο, επισημαίνοντας ότι λύνονται όλα τα χρόνια προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γιώργος Καραγιάννης τόνισε πως το «Flyοver» της Θεσσαλονίκης μπαίνει στην Β` φάση του Διαγωνισμού, όπου τέλη του `21 με αρχές του `22 θα υπάρχει ανάδοχος του έργου ενώ όσον αφορά το μετρό, ο κ. Γιώργος Καραγιάννης σημείωσε ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά, παρά την μικρή καθυστέρηση που υπάρχει με την απόφαση του ΣτΕ για το σταθμό «Βενιζέλου» λόγω CΟVID. «Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό το 2023, ότι είχαμε δεσμευτεί εξαρχής», είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών. «Η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα ολοκληρωμένο Μετρό, ένα Μετρό που της αξίζει από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και 6 μήνες μετά θα μπει και η Καλαμαριά», τόνισε με έμφαση.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στο οδικό έργο Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά, ένα έργο το οποίο ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι κατευθύνονται προς Χαλκιδική για τουλάχιστον μια δεκαετία. «Ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και μέσα στο επόμενο 18μηνο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, όπως είπε γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται και πόσο ταλαιπωρούνται οι πολίτες, ειδικά το καλοκαίρι, στο συγκεκριμένο κομμάτι που δεν ξεπερνάει τα 800 μέτρα.

Ο γενικός γραμματέας δήλωσε πως προχωρούν κανονικά τα έργα οδικής ασφάλειας στον δρόμο Θεσσαλονίκη – Πολυγύρου, αφού υπάρχει η προκήρυξη και ο εργολάβος, ενώ για τον ΟΑΣΘ ο Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρέλαβε μόλις 235 λεωφορεία και αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν τα διπλάσια, μέσα από το σχέδιο που υλοποιείται, τόσο με τα ΚΤΕΛ και το leasing όσο και με τα οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN