7 φωτογραφίες »

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Kia Sorento έχουν δημοσιευθεί.

Πρώτες εικόνες του νέου Kia Sorento

4.224 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Kia Sorento έχουν δημοσιευθεί πριν από την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στο Σαλόνι της Γενεύης τον επόμενο μήνα.


Ξεκινώντας από το εξωτερικό κομμάτι στο εμπρόσθιο μέρος η γρίλια ενσωματώνει στις άκρες της τα φωτιστικά σώματα, ενώ οι δυναμικές γραμμές στο καπό προοικονομούν τα σπορ χαρακτηριστικά που θα το χαρακτηρίσουν. Τα LED φώτα ημέρας φαίνονται ξεκάθαρα, όπως και τα μεταλλικό πλαίσιο στα παράθυρα. Οι ζάντες έχουν ένα σκούρο γκρι φινίρισμα, ενώ οι πλευρές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές χάρη στα «αιχμηρά» οπίσθια παράθυρα και ένα διακοσμητικό κομμάτι με ασημένια επένδυση στην πίσω κολώνα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα έχουν κάθετη «υπογραφή», ενώ στο πάνω μέρος της οροφής έχει τοποθετηθεί αεροτομή, μαζί με ένα αεροδυναμικό πτερύγιο «καρχαρία» που πιθανότατα αποτελεί την κεραία.
 
Περνώντας στο εσωτερικό η Kia αναφέρει πως το μοντέλο θα έχει τη δυαντότητα να φιλοξενήσει τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ περισσότερα θα είναι και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Από κει και πέρα το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και πλέον φιλοξενεί δύο ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών και 10,25 ιντσών, η μία για τον πίνακα οργάνων και η άλλη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Οι κατακόρυφοι αεραγωγοί στην κεντρική κονσόλα δεν συνορεύουν πλέον με την οθόνη αφής, έχοντας μετακινηθεί χαμηλότερα, όντας τοποθετημένες αριστερά και δεξιά των χειριστηρίων για τον κλιματισμό.
 
Ένας πιο σύγχρονος περιστροφικός επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στα δεξιά του οδηγού, καταλαμβάνοντας μικρότερο χώρο. Λίγα χιλιοστά παρακάτω βλέπουμε ένα μικρότερο περιστροφικό κουμπί που πιθανώς αντιπροσωπεύει τον επιλογέα του τρόπου λειτουργίας οδήγησης. Επιπλέον κουμπιά συναντούμε για το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το σύστημα start/stop, το θερμαινόμενο τιμόνι και άλλες αντίστοιχες λειτουργίες. Ορατός είναι ο πολύχρωμος φωτισμός περιβάλλοντος και η δερμάτινη επένδυση.
 
Τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο η Kia έχει δηλώσει επίσημα ότι θα αποκαλύψει το ολοκαίνουργιο Sorento στις 3 Μαρτίου στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020, όπου και θα μάθουμε τα πάντα για το νέο SUV.

Toyota
test center