Το νέο Focus Mεγάλωσε, αλλά ελάφρυνε
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Focus Mεγάλωσε, αλλά ελάφρυνε

5 πράγματα για το νέο Ford Focus

151.455 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2018)

Ford Co-Pilot 360

Ford Co-Pilot 360

Ford Co-Pilot 360

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

To πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφαλείας Ford Co-Pilot 360 μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα συστήματα αυτόματης πέδησης, ανίχνευσης πεζών & δικυκλιστών, παρακολούθησης τυφλών σημείων, ενεργής διατήρησης λωρίδας, προσαρμοζόμενο cruise control με ενσωματωμένες λειτουργίες Stop & Go για την πυκνή κίνηση, αναγνώριση ορίου και αυτόματης προσαρμογής σε αυτό, αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού και προειδοποίηση για τυχόν διέλευση οχημάτων στους οδηγούς που βγαίνουν με όπισθεν από έναν χώρο στάθμευσης.

Με ημιάκαμπτο πίσω άξονα ή πολλαπλούς συνδέσμους
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ford Focus  έχει ημιάκαμπτο πίσω άξονα και όχι στάνταρ πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, ο οποίος θα αποτελεί προνόμιο των ισχυρών μοντέλων και των εκδόσεων station wagon, Active και Vignale ανεξαρτήτως ισχύος. Υπάρχουν περί τις 45 διαθέσιμες επιλογές ανάρτησης ανάλογα με τον κινητήρα, την έκδοση και το βάρος, για το οποίο προβλέπεται διαφορετικό ελατήριο για κάθε 20 κιλά που αυξάνεται, στοιχείο που δείχνει τη λεπτομέρεια και τη δίψα για ίδια συναρπαστικά χαρακτηριστικά σε όλα τα νέα Focus.

Με σύστημα παραμετροποίησης
Στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου Focus περιλαμβάνεται πλέον σύστημα παραμετροποίησης των βασικών λειτουργιών (κινητήρας, τιμόνι, ESP, αυτόματο κιβώτιο και ανάρτηση, όταν φυσικά προσφέρονται τα πρωτοεμφανιζόμενα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με επιπλέον λειτουργίες Comfort και Eco Comfort). Οι επιλογές του οδηγού είναι ανάμεσα σε Eco, Normal και Sport.

Με κορυφαία συνδεσιμότητα
Το νέο Focus προσφέρει τεχνολογία Head Up Display (προβολή δεδομένων σε ειδικό πίνακα πάνω στο ταμπλό και στην ευθεία του οπτικού πεδίου) όντας το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Ford με αυτό το αξεσουάρ. Επίσης προσφέρεται δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού, δημιουργία Wi-Fi hot spot, εξελιγμένο SYNC3 με φωνητικές εντολές, απολαυστικό ηχοσύστημα της B&O και η εφαρμογή FordPass Connect. Μέσω της τελευταίας, ο χρήστης μπορεί να μάθει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το όχημά του, να κάνει ένα τεχνικό έλεγχο της κατάστασής του, ή ακόμη να το ξεκλειδώσει ή και να το βάλει σε λειτουργία από μακριά (στις αυτόματες εκδόσεις μόνο)!

Mεγάλωσε, αλλά ελάφρυνε
Το νέο Focus βασίζεται στη νέα πλατφόρμα C2 όντας 20% πιο άκαμπτο, με 50% πιο στιβαρά σημεία στήριξης της ανάρτησης και έως 88 κιλά ελαφρύτερο. Αναφορικά με τις διαστάσεις  του είναι 20 χλστ. μακρύτερο (4.378 χλστ.), 2 χλστ. φαρδύτερο (1.825 χλστ.), αλλά και 30 χλστ. χαμηλότερο (1.454 χλστ.) σε σχέση με το προηγούμενο. Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 53 χλστ. και με συνολικά 2.701 χλστ. είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας του!  Μέσα σε όλα, το εμπρός μετατρόχιο έφτασε στα 1572 χλστ. (+13) και το πίσω στα 1.553 (+4). Επίσης, σημειώστε πως το νέο Focus είναι από τα πλέον αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας (Cd: 0.27 το χάτσμπακ και  0,28 το βάγκον).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN