Δοκιμάζουμε τη νέα Superb, ένα αυτοκίνητο που βάζει γερή υποψηφιότητα για «Auto Τρίτη Best Car 2017».
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμάζουμε τη νέα Superb, ένα αυτοκίνητο που βάζει γερή υποψηφιότητα για «Auto Τρίτη Best Car 2017».

Δοκιμή: Νέα Skoda Superb

75.041 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2016)

Με την Superb η Skoda κάνει το μεγάλο άλμα και πατώντας πάνω στις παραδοσιακές αξίες του ονόματός της, μας δίνει ένα αυτοκίνητο, σημείο αναφοράς για την μεγάλη κατηγορία.

Η νέα Superb δεν έχει καμία σχέση αισθητικά με την προηγούμενη γενιά της ωστόσο και πάλι εμφανίζει πολλά στοιχεία προερχόμενα από την Octavia. Αυτή, ούσα πιο δυναμική στη νέα της γενιά, χάρισε αντίστοιχα δυναμική εμφάνιση και στην ναυαρχίδα της εταιρείας. Αισθητικά λοιπόν η Superb ξεχωρίζει για τις έντονες ακμές στα πλαϊνά του αμαξώματός της και τα καλαίσθητα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ η επιχρωμιωμένη μάσκα της εταιρείας μαζί με άλλα στοιχεία της εμφάνισης, της προσδίδουν και την απαραίτητη εκλεπτυσμένη εικόνα. Γενικότερα το στρογγυλεμένο μοτίβο της προηγούμενης έχει δώσει τη θέση του σε πιο αιχμηρά στοιχεία, με αποτέλεσμα να κρύβεται σε κάποιο βαθμό το αυξημένο της μήκος.

Αυτός είναι ο 10λογος που κάνει τη Superb το καλύτερο αυτοκίνητο που έβγαλε ποτέ η Skoda.

Αυτός είναι ο 10λογος που κάνει τη Superb το καλύτερο αυτοκίνητο που έβγαλε ποτέ η Skoda.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι 10 λόγοι που καθιστούν τη νέα Superb ως την καλύτερη πρόταση της Skoda όλων των εποχών:
  1. Εμφάνιση: Η νέα Skoda Superb αφήνει πίσω της την συγκρατημένη και αδιάφορη εικόνα του μοντέλου που αντικαθιστά και έρχεται με τονισμένα δυναμικά στοιχεία να κερδίσει και την πρώτη εντύπωση.
  2. Ποιότητα – Πολυτέλεια: Η Superb ανέκαθεν αποτελούσε το πιο πολυτελές και ποιοτικό αυτοκίνητο της εταιρείας. Στην τρίτη της γενιά έχουμε αλματώδη βελτίωση στην ποιότητα κατασκευής, με χρήση κορυφαίων υλικών που συνοδεύεται από το ανάλογο φινίρισμα και προσεγμένη μέχρι λεπτομέρειας συναρμολόγηση. Στην high-tech καμπίνα επιβατών συναντάμε επίσης και αρκετά στοιχεία πολυτέλειας.
  3. Χώροι: Εξαιρετική στον τομέα των χώρων και αυτή η γενιά της Superb, προσφέρει το μεγαλύτερο αέρα για τα πόδια που μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία. Το μεγαλύτερο από της προηγούμενης εσωτερικό πλάτος ο μεγαλύτερος αέρας για τα κεφάλια των επιβατών σε συνάρτηση με την αύξηση του όγκου του χώρου αποσκευών στα 625 λίτρα συμπληρώνουν τις βελτιώσεις στον τομέα των χώρων για αυτή τη γενιά της ναυαρχίδας της Skoda.    
  4. Ανεση: Οι επιβάτες της Superb πέραν των ανέσεων που απολαμβάνουν στο εσωτερικό της, θα εκτιμήσουν την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει και σε επίπεδο ανάρτησης. Μαγικό χαλί χαρακτηρίζεται στο δρόμο η λιμουζίνα της Skoda μην αφήνοντας το παραμικρό να διαταράξει την ησυχία της καμπίνας επιβατών μέσω της εξαιρετικής ηχομόνωση και της κορυφαία ποιότητας κύλισης.   
  5. Πρακτικότητα: H νέα Skoda Superb χαρακτηρίζεται από 29 «Simply Clever» λύσεις, που κάνουν πιο εύκολη την ζωή των επιβατών. Διαθέτει από ειδικές θήκες για ομπρέλες στις μπροστινές πόρτες και θήκη αποθήκευσης tablet στο ντουλαπάκι, μέχρι ασύρματα θερμαινόμενο παρμπρίζ και αυτόματο κλιματισμό 3 ζωνών.
  6. Τεχνολογία: Η Skoda Superb προσφέρεται με την πιο σύγχρονη σειρά πολυμέσων, που επιτρέπει την πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone και τη διαχείριση πλήθους εφαρμογών. Παράλληλα εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα  συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (για πρώτη φορά το τσεχικό μοντέλο διαθέτει Adaptive Cruise Control, Crew Protect Assist, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert, Traffic Jam Assist, Traffic Sign Recognition και την ενεργή ανάρτηση DCC καθώς και Dynamic Chassis Control), ενώ η κάμερα οπισθοπορείας με τέλεια απεικόνιση και το ηλεκτρικό χειρόφρενο, συμπληρώνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο την κορυφαία της εικόνα.
  7. Οδική συμπεριφορά: Η πλατφόρμα MQB του ομίλου που χρησιμοποιείται ως βάση για τη νέα Superb, σε συνδυασμό με την σύγχρονη αρχιτεκτονική της ανάρτησης, συνθέτουν ένα εξαιρετικό οδηγικά αποτέλεσμα αναλογικά με τις διαστάσεις του. Η Superb είναι στιβαρή σε μεγάλες ταχύτητες, ενώ εκμεταλλευόμενη το μεγάλο της μεταξόνιο εμφανίζει ομαλές αντιδράσεις ακόμα και σε πιο οριακές -από ότι ορίζει η κατηγορία της-, καταστάσεις.
  8. Γκάμα κινητήρων: Με κινητήρες από 125 έως και 280 ίππους η νέα Superb παίρνει και σε αυτό τον τομέα το χρίσμα του καλύτερου Skoda όλων των εποχών. Βασικός στους κινητήρες βενζίνης είναι ο 1,4 λίτρων TSI των 125 και 150 ίππων, με τον 1,8 TSI να αποδίδει 180 ίππους. Ο 2,0 λτ. ΤSI έρχεται με δύο αποδόσεις 220 και 280 ίππων, με την δεύτερη να συνδυάζεται με τετρακίνηση. Στους diesel, βασικός είναι ο 1,6 TDI του ομίλου ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 120 ίππους, ενώ υπάρχει και ο 2λιτρος TDI με απόδοση 150 και 190 ίππων.   
  9. Παθητική ασφάλεια: Με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και την δεδομένη στιβαρότητα του πλαισίου της, η Superb απέσπασε εύκολα τα 5 αστέρια από τις νέες δοκιμές του EuroNCAP. Με 86% επιτυχία στην ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών καθίσταται πολύ πιο ασφαλής ακόμα και από την προηγούμενη εξαιρετική γενιά της.
  10. Τιμή: Κερασάκι στην τούρτα για τη ναυαρχίδα της Skoda αποτελεί η Super(b) τιμή της που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα περισσότερα που θα δείτε αναλυτικά στην δοκιμή της, διαμορφώνουν μια εξαιρετική από κάθε άποψη σχέση τιμής/αξίας. Με απλά λόγια, στα 24.900 ευρώ που κοστίζει η βασική έκδοση της Superb, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά.
Η Superb βασίζεται σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB του ομίλου με το μήκος της να ανέρχεται στα 4.861 χλστ. που είναι και το μεγαλύτερο μήκος αυτής της πλατφόρμας. Έτσι είναι 28 χλστ. μεγαλύτερη σε μήκος από την προηγούμενη και έχει πλάτος 1.864 χλστ. (+47 χλστ.), ενώ και το ύψος της αυξήθηκε κατά 6 χλστ., φτάνοντας τα 1.468 χλστ. Αυξημένο είναι και το μεταξόνιό της κατά 80 χλστ., ενώ τέλος την αύξηση προς όλες τις πλευρές της τρίτης γενιάς Superb, συμπληρώνουν και τα φαρδύτερα μετατρόχια εμπρός και πίσω.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center