3 φωτογραφίες »

To RAV4 ήταν το πιο δημοφιλές Toyota για το 2020.

Πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις στον κόσμο η Toyota

8.704 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Η Toyota άφησε στην δεύτερη θέση τον όμιλο Volkswagen καθώς κατάφερε να σημειώσει αξιοσημείωτες πωλήσεις τους τελευταίους μήνες του 2020.


Στην πρώτη θέση στην κατάταξη με τις εταιρείες με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως βρίσκεται για το 2020 ο όμιλος Toyota, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, ξεπερνώντας το Volkswagen Group.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι πούλησε 9,53 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων από την Daihatsu και την κατασκευάστρια φορτηγών Hino Motors Ltd. Οι παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις της Toyota σημείωσαν την πρώτη τους πτώση σε πέντε χρόνια (-10,5% σε σχέση με το 2019), λόγω των περιορισμένων πωλήσεων που σημειώθηκαν το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου λόγω της πανδημίας. Η Toyota ωστόσο ανέβηκε από την δεύτερη θέση στην πρώτη, καθώς ο όμιλος VW πούλησε 9,31 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2020, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων της τάξης του 15,2% σε σχέση με το 2019.

Κλειδί στην «προσπέραση» της Toyota ήταν η θετική πορεία του ιαπωνικού ομίλου σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες, αφού, από το φθινόπωρο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις στις αγορές αυτές.

Η VW έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 24%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Η Toyota, από την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερη παρουσία στις ΗΠΑ, όπου οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν μόνο 15% το 2020. Παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα COVID-19 από κάθε άλλη χώρα, δεν υπήρξαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όπως στην Ευρώπη.

Πριν από το 2020, η VW άφηνε την Toyota στην δεύτερη θέση κάθε χρονιά από το 2015 και έπειτα. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Volkswagen θα ξεπεράσει ξανά την Toyota το 2021, αλλά από το 2022 μέχρι το 2025, εκτιμάται πως η Toyota θα βρίσκεται στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων.
 

Toyota
test center