Πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις η Toyota για το 2021

Πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις η Toyota για το 2021

3.741 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2022)

«Βασίλισσα» των παγκόσμιων πωλήσεων αναδείχτηκε για το 2021 η Toyota. Η ιαπωνική φίρμα κέρδισε ξανά τον παγκόσμιο τίτλο πωλήσεων το περασμένο έτος, διευρύνοντας το προβάδισμά της έναντι του Νο. 2 του Ομίλου Volkswagen, καταφέρνοντας παράλληλα να αποφύγει επιδέξια την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Ξεπέρασε και την κρίση με τα μικροτσίπ

Μιλώντας με αριθμούς η Toyota «ταρακούνησε» τους πίνακες πωλήσεων σημειώνοντας αύξηση 10,1% στις παγκόσμιες παραδόσεις στα 10,496 εκατομμύρια οχήματα για το ημερολογιακό έτος 2021. Οι παγκόσμιες πωλήσεις στη γερμανική VW, αντίθετα, μειώθηκαν κατά 4,5 τοις εκατό στα 8,882 εκατομμύρια οχήματα το 2021, αφού η κρίση των μικροτσίπ μείωσε τις παραδόσεις. Το 2020, καθώς οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες πάλευαν με τις διακοπές στην παραγωγή τους λόγω του COVID-19, η Toyota είχε μικρότερο προβάδισμα έναντι της VW. Οι παγκόσμιες παραδόσεις της ιαπωνικής εταιρείας ήταν 9,528 εκατομμύρια μονάδες και της VW 9,305 εκατομμύρια μονάδες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κυριάρχησε στα ηλεκτρικά η VW

Εκεί που κατάφερε ο γερμανικός Όμιλος να προσπεράσει τον ιαπωνικό και μάλιστα κατά πολύ, ήταν στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει η Automotive News, οι παγκόσμιες παραδόσεις ηλεκτρικών του Ομίλου VW σχεδόν διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 453.000 οχήματα το 2021. Η Toyota τετραπλασίασε το ποσοστό της, ωστόσο πούλησε 14.407 μονάδες.

Η Toyota έσπασε και το ρεκόρ της GM στις ΗΠΑ

Οι απολογισμοί για την Toyota και τη VW περιλαμβάνουν βαρέα εμπορικά φορτηγά, όπως όγκο από τη θυγατρική Hino της Toyota και τις εταιρείες Man, Scania και Commercial Vehicles της Volkswagen. Κλείνοντας θυμίζουμε πως η Toyota κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και στις πωλήσεις των ΗΠΑ, εκθρονίζοντας την General Motors που είχε τα πρωτεία για περίπου 90 χρόνια! Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw