Πρωθυπουργός Τσεχίας: «Ανοησία η απαγόρευση βενζίνης-ντίζελ»

18.455 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis χαρακτήρισε ανοησία την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ και σε νέες δηλώσεις που έκανε προειδοποίησε για τη σκληρή στάση που θα κρατήσει η χώρα του στις συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως η χώρα του θα πολεμήσει την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ που προορίζεται για το 2035. Ο Babis με νέες δηλώσεις υπογράμμισε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η τρέχουσα πρόταση θα βλάψει την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας του.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
«Ανοησία η απαγόρευση» 
Μιλώντας σε διαδικτυακό debate με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από τις εκλογές τον επόμενο μήνα, ο Andrej Babis ξεκαθάρισε πως οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ θα έχουν μια δύσκολη συζήτηση για το πακέτο μέτρων για το κλίμα και την προτεινόμενη απαγόρευση των κινητήρων καύσης έως το 2035 που είναι «ανοησία».
 
«Καταστρέφει τους παραγωγούς αυτοκινήτων»
«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αλλάξει σημαντικά. Καταστρέφει τους παραγωγούς αυτοκινήτων και είμαστε εναντίον αυτής της πρότασης. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να την αντιμετωπίσει, επειδή δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε στους ανθρώπους τι είδους αυτοκίνητα πρέπει να αγοράσουν», ήταν κάποια από τα λόγια του.
 
Θέτει το θέμα σε προτεραιότητα
Παράλληλα ο Andrej Babis υποστήριξε ξανά πως οι στόχοι της ΕΕ για τη μείωση του άνθρακα θα απειλήσει την ανταγωνιστικότητα της εξαιρετικά βιομηχανοποιημένης οικονομίας της Τσεχικής Δημοκρατίας. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το ζήτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας προτεραιότητα μετά την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
 
Εκλογές στις αρχές Οκτώβρη 
Φυσικά για να συμβεί όλο αυτό το κόμμα ANO του Babis πρέπει να επικρατήσει στις εκλογές που ξεκινούν στις 8 Οκτωβρίου, με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν στην πρώτη θέση.

Ο Babis... ξαναχτυπά!
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis χαρακτήρισε ανοησία την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ και σε νέες δηλώσεις που έκανε προειδοποίησε για τη σκληρή στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα του στις συζητήσεις της ΕΕ.
Θα καταφέρει η Τσεχία να πάει κόντρα ή οι υπόλοιπες χώρες θα την «στριμώξουν» στη γωνία;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEUGEOT NEW EVANS
4green