Kυριάρχησε στις ΗΠΑ ο Lewis Hamilton.

Πρωτιά Hamilton και στο GP των ΗΠΑ

2.278 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2017)

Σε έναν αγώνα με πολλές προσπεράσεις και συγκινήσεις μέχρι και την τελευταία στροφή, ο Hamilton έκανε ένα ακόμη βήμα για το πρωτάθλημα οδηγών, εξασφαλίζοντας παράλληλα και αυτό των κατασκευαστών για την ομάδα του. Δείτε την τελική κατάταξη.

Αλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος του έκανε ο Lewis Ηamilton παίρνοντας την νίκη και στο GP του Austin στις ΗΠΑ, κάνοντας ουσιαστικά περίπατο μετά από τους πρώτους γύρους, αφού κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει τον ρυθμό του.

Ο Bρετανός έχασε στην πρώτη στροφή του αγώνα την θέση του από την καλή εκκίνηση του Vettel ωστόσο κατάφερε να την επανακτήσει μετά από 6 γύρους. Ο Γερμανός της Ferrari επέλεξε στρατηγική δύο pit stop, βρέθηκε μακριά από τον Hamilton αλλά στους τελευταίους γύρους περνώντας τους Bottas και Raikkonen κατέλαβε την δεύτερη θέση.
 
Με τον Ricciardo να εγκαταλείπει, ο Verstappen έκανε ό,τι μπορούσε για την Red Bull και κατάφερε από 16ος πους ξεκίνησε να περάσει στις τελευταίες στροφές τον Raikkonen για την τρίτη θέση. Οι αγωνοδίκες πάντως έκριναν ότι το προσπέρασμα ήταν αντικανονικό και έστειλαν τον Φιλανδό στο podium και τον Ολλανδό στην τέταρτη θέση.

Πολύ μακριά από τους 5 πρώτους, ο Ocon κατέλαβε την 6η θέση λίγο μπροστά από τον Carlos Sainz με Renault ενώ o Perez με την άλλη Force India ήρθε έβδομος. Massa και Κvyat έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Με την νίκη του Hamilton, η Mercedes πήρε και μαθηματικά το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Position Driver Car
1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Sebastian Vettel Ferrari
3 Kimi Raikkonen Ferrari
4 Max Verstappen Red Bull-TAG Heuer
5 Valtteri Bottas Mercedes
6 Esteban Ocon Force India-Mercedes
7 Carlos Sainz Jnr Renault
8 Sergio Perez Force India-Mercedes
9 Felipe Massa Williams-Mercedes
10 Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault
11 Lance Stroll Williams-Mercedes
12 Stoffel Vandoorne McLaren-Honda
13 Brendon Hartley Toro Rosso-Renault
14 Romain Grosjean Haas-Ferrari
15 Marcus Ericsson Sauber-Ferrari
16 Kevin Magnussen Haas-Ferrari

Εγκατατέλειψαν: Nico Hulkenberg, Pascal Wehrlein, Daniel Ricciardo και Fernando Alonso  

NEO TRAFIC
moto