2 φωτογραφίες »

Η πρώτη teaser εικόνα του VW Trinity Project.

Πρώτο teaser για την ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW

2.311 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2021)

Στα μελλοντικά πλάνα της Volkswagen υπάρχει και η δημιουργία του κορυφαίου της ηλεκτρικού σεντάν που εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία, Trinity Project και η γερμανική μάρκα προχώρησε στην δημοσιοποίηση της πρώτης teaser εικόνας.

Ο ερχομός της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας που ετοιμάζει η Volkswagen, γνωστή και ως Trinity Project  είναι κάτι που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του έτους. Πλέον η μάρκα προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι η πρώτη teaser εικόνα, η οποία αν και δεν φανερώνει πολλά στοιχεία μίας δείχνει τη γραμμή σχεδίασης που θα έχει το αυτοκίνητο, η οποία μοιάζει εκ πρώτης όψεως με αυτή του I.D. Vizzion concept που παρουσίασε το 2018.
 
Το μοντέλο παραγωγής που θα γεννηθεί από το νέο πρότζεκτ της VW θα χαρακτηρίζεται από σύγχρονες τεχνολογίες, κάτι που έχουν τονίσει επανειλημμένα οι ιθύνοντες της μάρκας. Παρόλο το βαρύ «βιογραφικό» που θα έχει μαζί του το επερχόμενο χωρίς ρύπους αυτοκίνητο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter μιλώντας κατά το παρελθόν σε γερμανικά Μέσα είχε αποκαλύψει πως όταν θα έρθει στις αγορές θα κοστίζει περίπου 35.000 ευρώ.       
 
Το μοντέλο θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια και πιο σύγχρονη πλατφόρμα που και αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως  θα προσφέρει αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης επιπέδου 2+ με στόχο κάποια στιγμή (ίσως με επιπλέον αναβαθμίσεις λογισμικού) να φτάσει το τέταρτο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα αρχικά θα μπορεί να οδηγεί τον εαυτό του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί συνεχή παρακολούθηση από το οδηγό που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.
 
Η παραγωγή του εν λόγω μοντέλου δεν αναμένεται σύντομα. Ο προγραμματισμός της εταιρείας αναφέρει πως η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2026 στο εργοστάσιο της πόλης Wolfsburg, το οποίο νωρίτερα θα έχει λάβει τις πιο σύγχρονες υποδομές που απαιτείται προκειμένου να επιδείξει νέους τρόπους κατασκευής EV με οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center