O Vettel πέρασε εύκολα τον Bottas και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Πρώτος ο Vettel στη Βραζιλία

2.163 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2017)

O Vettel πήρε εύκολα την πέμπτη του νίκη στη φετινή σεζόν, με τον Lewis Hamilton όμως να αναδεικνύεται πρωταγωνιστής. Δείτε την τελική κατάταξη.

Tην πέμπτη του νίκη στη φετινή σεζόν του Πρωταθλήματος της F1, πανηγύρισε ο Sebastian Vettel με Ferrari στο GP της Βραζιλίας, ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν Lewis Hamilton.

Στην πρώτη στροφή του αγώνα, ο Vettel πέρασε εύκολα τον Bottas και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος αν και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απομακρυνθεί από τους διώκτες του, κάνοντας όμως έτσι καλή συντήρηση στα ελαστικά του. Από την πλευρά του, ο Bottas βρισκόταν στο κυνήγι του Γερμανού στο σύνολο του αγώνα, βρέθηκε ακριβώς πίσω από την αεροτομή του βγαίνοντας από τα pits, όμως ποτέ δεν κατάφερε να τον απειλήσει ουσιαστικά. Ο Raikkonen τερμάτισε τρίτος, πραγματοποιώντας« ήσυχο» αγώνα έως τους τελευταίους 5 γύρους που δέχθηκε την επίθεση του Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να μην καταφέρνει τελικά να ανεβαίνει στο podium επειδή στο τέλος ο ρυθμός του οριοθετήθηκε από τα πολύ καταπονημένα του ελαστικά. Παρά ταύτα, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς αν και εκκίνησε τελευταίος μέσα από τα pits, απέδειξε την ικανότητα του, οδηγώντας ταχύτατα και φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τις πρώτες θέσεις.
 
Πιο κάτω στην πέμπτη θέση αλλά μακριά από τους πρώτους τέσσερις, βρέθηκε ο Μax Verstappen, μη μπορώντας να κινηθεί στον ρυθμό που μας είχε συνηθίσει τους τελευταίους αγώνες αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την θερμοκρασία των ελαστικών του. Πίσω του βρέθηκε ο ομόσταυλος του Daniel Ricciardo που όπως και ο Ηamilton, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει πολλές προσπεράσεις μετά την σύγκρουση που είχε στις πρώτες στροφές με τον Stoffel Vandoorne που στη συνέχεια εγκατέλειψε. O Massa, στο τελευταίο GP της καριέρας του, τερμάτισε στην 7η θέση δίνοντας μεγάλη μάχη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Fernando Alonsο που τερμάτισε 8ος στο νήμα μπροστά από τον 9ο Sergio Perez με Force India. Tην βαθμολογούμενη 10αδα συμπλήρωσε ο Nico Hulkenberg με Renault, παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς για την γαλλική ομάδα από το GP της Σιγκαπούρης.

Στις εγκαταλείψεις συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Hartley, Ocon, Magnussen, και Vandoorne.
 
Cla Driver Chassis Time
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:31:26.260
2 Valtteri Bottas Mercedes 2.762
3 Kimi Raikkonen Ferrari 4.600
4 Lewis Hamilton Mercedes 5.468
5 Max Verstappen Red Bull 32.940
6 Daniel Ricciardo Red Bull 48.691
7 Felipe Massa Williams 68.882
8 Fernando Alonso McLaren 69.363
9 Sergio Perez Force India 69.500
10 Nico Hulkenberg Renault 1 lap
11 Carlos Sainz Renault 1 lap
12 Pierre Gasly Toro Rosso 1 lap
13 Marcus Ericsson Sauber 1 lap
14 Pascal Wehrlein Sauber 1 lap
15 Romain Grosjean Haas 2 laps
16 Lance Stroll Williams 2 laps

PEUGEOT NEW EVANS
4green