«Ψάχνεται» για εξαγορά η PSA πρώτοι στόχοι οι FCA και JLR.

«Ψάχνεται» για νέα εξαγορά η PSA

2.532 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2019)

Τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών εξετάζει ο διευθύνων σύμβουλος του PSA Groupe, Carlos Tavares, έχοντας μάλιστα ως πρώτες υποψήφιες τη Fiat Chrysler Automobiles ή την Jaguar Land Rover!

Την είδηση αυτή αναφέρουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας πως ο Tavares έχει την υποστήριξη της οικογένειας Peugeot για να βρει την επόμενη εταιρεία που θα εξαγοράσει, όπως ακριβώς συνέβη και με την Opel.
 
Μάλιστα το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Peugeot FFP (Οικογένειας Peugeot), Robert Peugeot, ο οποίος μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Les Echos είπε μεταξύ άλλων: «Υποστηρίξαμε το έργο της Opel από την αρχή. Αν έρθει μια άλλη ευκαιρία, δεν πρόκειται να τη φρενάρουμε, ο Carlos (σ.σ.Tavares) το γνωρίζει αυτό».
 
Η οικογένεια Peugeot είναι ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους της PSA, μαζί με την επενδυτική τράπεζα της γαλλικής κυβέρνησης Bpifrance και την Dongfeng Motor της Κίνας. H κάθε μία έχει μερίδιο 12,23%.
 
Από κει και πέρα όταν ο δημοσιογράφος της Les Echos είπε στον Robert Peugeot ότι η Fiat Chrysler αναφέρεται συχνά ως υποψήφια εξαγορών ή και συγχωνεύσεων εκείνος είπε με δόση χιούμορ: «Τόσο με αυτή, όπως και με άλλες εταιρείες, οι πλανήτες θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν».
 
Σύμφωνα με όσα δηλώνουν άνθρωποι από το περιβάλλον του CEO της PSA, η Fiat Chrysler είναι ελκυστική λόγω της παρουσίας της στις ΗΠΑ αλλά και της Jeep, ενώ ο Tavares θεωρεί επίσης την General Motors ως καλή ιδέα, όπως και την Jaguar Land Rover ως πιθανότητα.
 
Τέλος στην Έκθεση της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler, Mike Manley, δήλωσε ότι η FCA θα εξετάσει κάθε συμφωνία που θα κάνει τη Fiat ισχυρότερη.

ELASTIKA 2024
moto